Eko 24. kolovoza 2009.

Sportaš na kozjem mlijeku

Valentic02_Sas_150609_
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mario Valentić, mladi glumac i sportaš koji je po struci profesor kineziologije, od malena je počeo shvaćati važnost zdravog načina života. Zdrav život za Maria znači stil života, a ne nešto na što je prisiljen pa nastoji svojim primjerom sugestivno djelovati na druge ljude kako bi i oni spoznali prednosti zdravog življenja

Sportaš na kozjem mlijeku

Mario rado kupuje organsku hranu i redovito posjećuje makrobiotički veganski restoran ''Nova'' u Ilici 72/I. 'U Novu rado dolazim s prijateljem i iza nas uvijek ostanu prazni tanjuri', s osmijehom priča Mario. '

Mario se odlično snalazi i u kuhinji. 'Volim kuhati maštovito, a istovremeno se držati pravila zdrave kuhinje', objašnjava. 'Šećer uopće ne koristim u prehrani', dodaje. Žganci od zobi i zobene pahuljice sa sojinim mlijekom prelivene čokoladnim proteinskim shakeom, samo su neki od specijaliteta koji se mogu naći u njegovoj kuhinji.

Kao aktivnom sportašu i rekreativcu nakon treninga uvijek dobro dođu zobeni napitak, sojin napitak, Zelena Magma i proteinske pločice Powerbar i Weider.

Mario je prošle godine svog oca iznenadio s prilično neuobičajenim rođendanskim poklonom. Poklonio mu je dvije male koze, i od tada uživaju u svježem kozjem mlijeku i siru kojeg Mario izuzetno voli.

Tulum se preselio u prirodu

Mladi glumac i sportaš otkrio je kako je počeo više cijeniti izlete u prirodu. 'Danas bih dao deset ludih noćnih izlazaka za jedan kvalitetan izlet na Risnjak, ili s kajakom na Bled u dobrom društvu', priznaje Mario.

Osim što je pobornik zdravog života, Mario Valentić brine i za okoliš pa tako vozi automobil na auto-plin. 'Emisija štetnih plinova koje emitira auto na plin je znatno manja nego kod klasičnog automobila. Mario je uvjeren kako će jednog dana investirati u električni auto kada postanu dostupniji na tržištu.


'Šetnja je moja najzdravija navika'

Svaki slobodan trenutak Mario voli iskoristiti za šetnju. Kada je lijepo vrijeme često ćete ga vidjeti i na biciklu. 'Šetnjom upoznaješ ljude i svijet oko sebe. To je idealna prilika da vidiš cvijet, dijete, prirodu, sve ono lijepo što ti promakne u automobilu jer si orijentiran samo na cestu', objašnjava.

U budućnosti namjerava usvojiti još više ekoloških zdravih navika. 'Vrlo rado pročitam članak o ekologiji u novinama. 'Volio bih znati puno više, jer me ekologija jako zanima,' kaže Mario.

'Bilo bi lijepo kada bi svatko od nas počeo stvarati zdrave ekološke navike, iako je to proces i ne događa se preko noći', poručuje Mario Valentić.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.