Eko Prirodom do zdravlja 27. srpnja 2018.

Pomrčina Mjeseca nastupa večeras - na koje će znakove najviše utjecati?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

NASA javlja kako će u petak, 27. srpnja 2018., biti najduža pomrčina Mjeseca u 21. stoljeću, a trajat će rekordnih 103 minute. Mjesec kakav će biti vidljiv zove se"krvavi", a nastaje zbog loma svjetlosti u Zemljinoj atmosferi.

Ovaj rijedak fenomen viđen je posljednji put 1982. godine, a ova kombinacija će se ponoviti tek 2033. godine.

Cijeli događaj trajat će satima, a sve počinje čim Sunce zađe. U sjenu će potpuno uroniti u 21:30 h, a iz nje će početi izlaziti u 23:13 h. Pomrčina završava u potpunosti u 1:30 h, izlaskom Mjeseca iz polusjene. 

No, neće samo Mjesec biti glavna zvijezda večeri, već se mu se pridružiti i Mars, koji će se također moći vidjeti iz velike blizine i bit će jednake veličine kao i Mjesec. 

Promatrači će na južnoj polutki imati najbolje pozicije za spektakularan pogled, osobito oni iz južne Afrike, Australije, Indije i Madagaskara, iako će pojava djelomično biti vidljiva i u Europi i južnoj Americi.

Ovako udruženi događaji znače velike promjene energije i utjecat će na promatrače ovih velikih astroloških promjena. 

Pomrčine često dovode do preokreta u našim životima. Često su poticaj za promjene i osvijetle područja naših života na koja trebamo obratiti pažnju. Mjesec predstavlja naše emocije, a tijekom pomrčina, naš osjećaj sigurnosti i udobnosti često bude potresen na neki način, a mi dobivamo priliku da se uistinu osvrnemo i otkrijemo naše strahove, nade, snove i istinu.

U ovom će slučaju biti upleteni takozvani Mjesečevi čvorovi ( točke na nebu u kojoj se prividno sijeku staze dvaju nebeskih tijela, Mjeseca (Mjesečeva putanja) i Zemlje (ekliptika), koji će omogućiti rješavanje nekih starih problema i životnih zastoja

Možda te zanima... Jesi li spremna za astrološki rock n' roll - Super plavi krvavi Mjesec? Eko Možda te zanima... Pun Mjesec u Djevici tjera te da biraš između srca i uma i upućuje na rješenja Ljepota i relax

"Kao prvo Sunce će se smjestiti u blizinu sjevernog Mjesečevog čvora u Lavu, pozivajući nas da ne zaboravimo na ciljeve i želje koje trebamo ostvariti. Svakodnevne dužnosti često nas udalje od sebe i zaboravimo što je nama bitno.

Na suprotnoj strani od Sunca, Mjesec i Mars doticat će južni čvor, a taj trojac bit će na udaru Urana iz znaka Bika. Kao da nemamo izbora, moramo se suočiti s nekim aktivnostima, propustima iz prošlosti. Dobro je vidjeti što nam šteti, zbog čega stojimo na mjestu, što moramo otpustiti da bi naše Sunce, naša svjetlost mogli zasjati punim sjajem", saznajemo s portala Atma.hr.

U ovom je slučaju jako naglašena agresivna energija. Mogu se tražiti povodi za svađe, suprotstavljanja pa čak i ono što nam je bilo svakodnevno i normalno, sada može iznenada buknuti u veliku pobunu i svađu. Sve ono što nam nikada nije smetalo sada će se iznijeti van kroz svađe i rasprave.

Pomrčina se odvija u večernjim satima na 4. stupnju Vodenjaka. Na velikom oprezu trebaju biti Bikovi, Lavovi, Škorpioni i Vodenjaci, koji bi mogli na samo jednu opasku ili kritiku burno reagirati, možda i povrijediti osobe oko sebe. 

Zdravstveno, pod velikim oprezom trebaju biti osobe s mentalnim bolestima, kardiovaskularni bolesnici, a savjetuje se i oprez u prometu te aktivnostima poput kupanja ili baratanja strujom, jer su velike šanse za razne nezgode i nesreće

Neki ovu pomrčinu nazivaju zbog velikog energetskog intenziteta i sudbonosnom, a njezin će se utjecaj osjećati i kroz narednih šest mjeseci.

Pogledaj u videu kako će to otprilike izgledati, ovisno s koje se Zemljine polutke bude promatralo:

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.