Eko 10. rujna 2021.

Pas heroj spasio autističnog dječaka od poplave

Foto: shutterstock Fotografija je ilustrativna i na njoj nisu labrador Cooper i dječak kojeg je spasio
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Poplave su potpuno razorile nekoliko naselja u američkoj saveznoj državi Tennessee, no jedan je pas postao nacionalni heroj kada je dječak ispričao kako mu je upravo on spasio život

Američku saveznu državu Tennessee prije nekoliko dana pogodila je obilna kiša koja je uzrokovala razorne poplave. U bujici koja je nosila sve pred sobom, od kuća do automobila, život je izgubilo 20 ljudi, a bez doma je ostalo 250 obitelji. U ovoj tragičnoj priči dogodila se i nešto lijepo.

Heroj priče je šestogodišnji Cooper, mješanac labradora i pirinejskog planinskog psa. Naime, u sred bujice, dječak se držao za stup kako ga voda ne bi odnijela kada je Cooper počeo plivati prema njemu. Dječak je odmah psa uhvatio oko vrata te su zajedno dočekali spasioce koji su ih čamcem odveli u sigurnost. Autistični dječak, koji kako prenosi Daily Mail, tvrdi da bez Coopera ne bi preživio. 

Za priču se saznalo nakon što je jedan od preživjelih stavio fotografiju Coopera u lokalnu Facebook grupu gdje ga je vlasnica odmah prepoznala i došla po njega. Dječak i pas na svu sreću preživjeli su poplavu bez velikih ozljeda, a veterinari koji su liječili ranu na Cooperovim leđima rekli su kako su ga prozvali Veliki Pas Heroj (Big Hero Dog). 

Vlasnica psa Caitlyn Rochelle kasnije je za Daily Mail ispričala kako se rasplakala kada se ponovno susrela s Cooperom i čula za njegovo herojsko djelo. Iako je Caitlyn u poplavi ostala bez doma, sretna je što je Copper živ i zdrav. Dodaje da joj je uvijek bio velika emocionalna podrška u životu te da je oduševljena njegovim nesebičnim djelom. 
 

Možda te zanima... "Pas mi je spasio život: Njuškao je i lizao nogu na kojoj mi je rastao melanom" Zdravlje
 

I dok poplave razaraju dijelove Amerike, brojni kućni ljubimci razdvojeni su od svojih vlasnika i čekaju povratak u domove. Možda neće svačija priča imati ovako sretan završetak, ali vjerujemo da priča o Cooperu nikoga neće ostaviti ravnodušnog.
 

Možda te zanima... Pas Marfi iz Osijeka donirao krvi i spasio život kujici Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.