Eko 28. siječnja 2021.

Pas Marfi iz Osijeka donirao krvi i spasio život kujici

Foto: marfi
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bila bi ovo još jedna žalosna priča o trovanju pasa da pas Marfi nije darovao krv i tako spasio život drugom psu.

U Osijeku su otrovali četveromjesečnu kujicu, kako je za Glas Slavonije potvrdila Nada Stanković, susjeda vlasnice otrovane kujice.

Iz Udruge "Pobjeda" iz Osijeka napisali su na svom Facebook profilu da su već nekoliko puta bili pozvani da dovedu pse iz Udruge kako bi drugim psima dali krv zbog trovanja ili nekih drugih zdravstvenih problema. "Marfi je spasio jedan život, jeste znali to? Prošli tjedan jedan pas se otrovao i hitno je trebala transfuzija krvi, čim nas se zvalo i pitalo možemo li pomoći naravno da smo odmah pristali i Marfi je bio taj heroj njegova krv spasila je život!  I tko su uvijek najveći heroji nego oni za koje nitko ne zna, oni koji žive u Azilu strpljivo čekajući da i njemu netko jednom spasi život i udomi ga", piše na Facebook profilu Azila Udruge Pobjeda iz Osijeka.

Možda te zanima... Pas je ležao na ruševinama onog što je do jučer bila njegova kuća Eko

Tako je bilo i s Marfijem kojeg su odveli da donira krv jer je udovoljavao standardima: kastriran je, cijepljen je, mužjak i ima više od 30 kilograma. "Marfijeva krv spasila je jednu kujicu, ovo ujedno nije i jedini slučaj transfuzije krvi, odnosno pomoći pasa iz Azila drugim četveronožnim ljubimcima", rekla je Ivana Crnoja za Glas Slavonije.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.