Eko Eko dom 06. travnja 2018.

Pogledaj reakciju bigla koji je napokon čuo glas vlasnika nakon 764 dana

Foto: Screenshot YouTube
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jedan od najvećih strahova vlasnika pasa jest da ga izgube. Veliki gubitak i tuga u obitelji zbog takvog događaja neizbježna je, no to se nažalost događa svaki dan. Ipak, postoji i priča sa sretnim završetkom, poput ovog bigla koji je pronađen nakon što nisu znali gdje je i to duge dvije godine.

Bosco je križanac bigla, nestao je svome vlasniku i nije ga bilo dugih 764 dana, prenosi Viral Thread. Njegovi su se vlasnici pomirili s time da ga više nikada neće naći.

Jednog je dana odlučio izaći iz dvorišta, prošetati i istražiti okoliš. Nažalost, u tom je istraživanju odlutao toliko daleko da više nije mogao pronaći put prema kući.

Možda te zanima... Konačno u miru: Uginuo pas koji je spavao na grobu svog vlasnika 11 godina Eko Možda te zanima... Pas koji je dva puta prešao 30 kilometara tražeći obitelj koja ga je napustila Eko

Napušten i sam, Bosco se morao sam snalaziti u bijelome svijetu i naučiti kako preživljavati. Naučio je tako čekati ispred restorana i tražiti ostatke hrane u kantama smeća. 

To se odužilo na dvije godine. 

Pri jednom je 'lovu na hranu' Bosco pronašao sočan komad mesa - u kavezu. No tamo ga nisu namamili šinteri nego aktivisti koju su saznali čiji je Bosco i odlučili se da ga vrate njegovom vlasniku. 

Iako su njegovi vlasnici odselili s te lokacije, aktivisti su uspjeli organizirati video poziv u kojem je Bosco nakon dugo vremena mogao konačno čuti poznati glas:

Boscov vlasnik, Bill Ballato, noćima nije mogao spavati od brige za svog voljenog peseka, pogotovo tijekom oluja, no nije prestao vjerovati da je Bosco i dalje tu negdje. 

Većina sličnih slučajeva u kojima bi psi pobjegli nisu tako sretno završili jer bi izgubljeni psi često uginuli od gladi, ili bi postali plijen životinja poput kojota, ili žrtve ljudskog djelovanja. 

Na svu sreću, Boscova je priča završila puno sretnije i sada je konačno ponovo sa svojom obitelji. Kako je njegov vlasnik invalid, a Bosco jako star da bi letio, njegova je spasiteljica, Sheila Graham, prešla preko 3000 kilometara vozeći da bi ih ponovo ujedinila. 

Srcedrapajući video: Pas nakon uspješne operacije grli svog vlasnika

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.