Eko Eko dom 24. veljače 2018.

Konačno u miru: Uginuo pas koji je spavao na grobu svog vlasnika 11 godina

Foto: Screenshot YouTube
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kapetan Alsatian bio je poklon gospodina Miguela Guzmana svome sinu Damianu za njegov 13. rođendan. Godinu dana nakon Miguel je preminuo, a Alsatian pobjegao od kuće. Kada su ga pronašli, ležao je na grobu svoga vlasnika, a osoblje groblja i susjedi svakodnevno su ga hranili dok nije pronađen.

Ova se priča nastavila i 11 godina nakon, Alsatian je vjerno svaku noć provodio uz grob svog preminulog vlasnika u drugom najvećem argentinskom gradu Cordobi.

Nakon što je nestao 2006. godine netom nakon smrti Miguela, obitelj je pretpostavila da ga je netko uzeo ili da je uginuo. 

Možda te zanima... Snimka rastapa srca: Kujica Lola opet sa svojim štencima Eko Možda te zanima... Napuštena kujica umrla od slomljenog srca Eko

No, nekoliko mjeseci nakon, 2007. godine, prilikom jednog od posjeta grobu, obitelj je ponovo pronašla Kapetana. 

Svoje je 'oplakivanje' Kapetan svršio tek kada je i sam uginuo, prije par dana, u dobi od 15 godina. 

Ono što je najviše začudilo obitelj jest to da je Kapetan pronašao svoj put do groba iako je groblje bilo jako udaljeno od doma i nikada tamo nije bio nit su mu pokazali put. 

Voditelj groblja Hector Baccega opisao je kako se Kapetan jednoga dana samo pojavio, djelujući vrlo izgubljeno i nije se smirio dok nije pronašao grob svoga vlasnika i tamo se smjestio. 

 | Author: Screenshot YouTube Foto: Screenshot YouTube

Tijekom dana je znao prošetati oko groblja, ali bi se vrlo brzo vratio na grob i svakoga je dana točno u 6 legao na grob i tamo proveo noć, prisjeća se Baccega. 

Damian ga je pokušao odvesti doma nekoliko puta, ali bezuspješno jer bi se Kapetan uvijek vratio na groblje. 

Pogledaj i ovaj srcedrapajući video: Pas nakon uspješne operacije grli svog vlasnika.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.