Eko 24. studenoga 2017.

Napuštena kujica umrla od slomljenog srca

Foto: Facebook/Ante Bagarić
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Psi prema novijim istraživanjima mogu odlučiti umrijeti kada proživljavaju tešku depresiju poput kujice Nube koja je prestala jesti i piti nakon što ju je vlasnik ostavio. Kujica Nube Viajera (u prijevodu Putujući Oblak) uginula je od, kao što veterinari vjeruju, slomljenog srca nakon što ju je vlasnik ostavio na aerodromu u Kolumbiji.

Bila je stara oko dvije godine, a prema njezinom ponašanju, iako nije imala ogrlicu, veterinari su zaključili da je doista imala vlasnika jer se nije ponašala kao lutalica. Ona je zadnja dva mjeseca života provela upravo tamo gdje ju je vlasnik ostavio - na aerodromu, gdje je prilazila putnicima i mirisala ih ne bi li našla svojeg čovjeka.

Možda te zanima... Ljudi pokazuju više empatije prema psima, nego prema drugim osobama Eko

S vremenom, izgubila je volju za životom i počela je odbijati hranu i vodu. Zadnje dane svog života, prema riječima svjedoka, provela je sklupčana u kutu jer više nije mogla ni stajati. Svu hranu i vodu koju su joj nudili putnici i zaposlenici aerodroma jednostavno nije htjela. Naposljetku je prebačena u veterinarsku kliniku gdje je provela posljednjih 48 sati života.

Možda te zanima... Najnovije spoznaje o tome što psi sanjaju dirnut će te do suza Eko

Doktor Alejandro Sotomonte, koji je pokušavao izliječiti Nubu izjavio je kako je uvjeren da je uginula od slomljena srca zato što ju je vlasnik ostavio, prenosi Oddity Central. Prema njegovim riječima, bila je mlada i nije pokazivala nikakve znakove ozbiljne bolesti - osim depresije. Napomenuo je i kako nove studije pokazuju kako psi mogu odlučiti umrijeti kada proživljavaju tešku depresiju, što vjeruje i da je ovaj pas učinio.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.