Eko 04. siječnja 2018.

Mobilne aplikacije uz koje ćeš postati bolji čovjek ove godine

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mobilni su telefoni promijenili način života modernog čovjeka. Pored toga što ti služi za beskonačno dopisivanje i pregled društvenih mreža, možeš ga iskoristiti i u dobre svrhe. Slijedi lista humanitarnih aplikacija uz koje s malo truda možeš puno pomoći nekome na drugom kraju svijeta ili cijelom plenetu.

Share the Meal

Ovu su aplikaciju osmislili Ujedinjeni narodi (UN) kroz svoju neproftinu organizaciju Svjetskog programa za hranu (World Food Programme). 

Sa samo 50 centi, što je oko 3 kune, možeš priskrbiti dovoljno hrane jednom djetetu iz siromašnih zemalja za jedan cijeli dan.

ShareTheMeal dostupan je za Adroide i iPhone, a kroz samo dva klika možeš pomoći djeci koja negdje gladuju.

Svaki put možeš izabrati svotu koju želiš donirati, a svoje humanitarne podvige možeš direktno podijeliti s aplikacije na Facebook profil, kako bi i druge potkanula na ovo lijepo djelo. 

Možda te zanima... Može li mobilna aplikacija pomoći u rješavanju depresije? Psiha i seks

One Today

Ova mobilna aplikacija povezuje korisnike mobilnih telefona s neprofitnim organizacijama kroz samo jedan dolar (oko 6 kuna).

One Today prezentira korisnicima brojne projekte neproftinih organizacija s kojima se želi napraviti neka velika promjena u svijetu. Ti sama biraš koji projekt želiš podržati sasvojih 6 kuna, a donacija se vrši preko samo jednog klika. 

Također možeš svoje donacije podijeliti na društvenim mrežama i tako potaknuti prijatelje da podrže projekt za koji si i ti donirala, ili izaberu neki za sebe. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Give2Charity

Give2Charity besplatna je aplikacija koja ti omogućuje da svoje dnevno kretanje pretvoriš u donaciju. 

Kako bi izmjerila tvoj put od jedne do druge lokacije, aplikacija samo mora raditi u pozadini, što znači da za donaciju samo moraš nositi svoj mobitel sa sobom

Skupljanjem dovoljnog broja bodova mijenjaš iznos za jednu donaciju u humanitarne svrhe, pa krećeš ispočetka. Postoji sedam humanitarnih projekata za koje biraš donacije, a možeš dobiti i dodatne bodove ako svoj napredak podijeliš s prijateljima na društvenim mrežama.

Orange Harp

Ekološki osvještena aplikacija Orange Harp nudi online kupovinu visoko kvalitetne odjeće koju proizvode mala poduzeća od prirodnih i recikliranih materijala

Odjeća je autentična, jedinstvena i lijepo dizajnirana, a svakom se kupnjom donira u humanitarne svrhe za pomoć ljudima i životinjama

Brend koristi načine proizvodnje koji štede energiju, eco - friendly načine dostave i druge metode koje štite planet Zemlju

Aplikacija je savršena za one koje vole šoping, a sada mogu napraviti i dobro djelo dok si biraju dizajnerske krpice. 

Aplikacijau Možda te zanima... Najbolje besplatne dijetne aplikacije Dijeta

Charity Miles

Jesi li znala da svojom dnevnom rutinom trčanja, bicikliranja ili hodanja također možeš pomoći potrebitima? Charity Miles besplatna je aplikacija kojom možeš zarađivati za humanitarne svrhe i podizati svijest o svjetskim problemima. 

Samo izaberi humanitarnu organizaciju i izađi na ulicu! Dok hodaš, trčiš ili voziš bicikl, aplikacija će mjeriti koliku si udaljenost prešla i zbrajati zarađene novce. Za svaku prehodanu ili pretrčanu milju dobit ćeš 10 centi, što je oko 60 lipa, a za svaku milju pređenu biciklom zaradiš 25 centi, oko kunu i pol. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.