Eko 08. studenoga 2020.

Mačke i introverti imaju četiri zajedničke osobine

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Cati Vanden Breul, novinarka, svjetska putnica i osoba koja sebe smatra osjetljivom za portal namijenjen introvertiranim osobama "Introvert, Dear - For Introverts And Highly Sensitive People", napisala je kolumnu u kojoj je iznijela svoja opažanja zašto smatra da su mačke i introvertirane osobe slične.

Pri tom je naglasila da ne smatra da su sve introvertirane osobe iste, ali da ipak imaju zajedničku poveznicu.

Introvertirane osobe i mačke su izbirljiva, ali opsesivno odana stvorenja

I mačkama i introvertiranim osobama potrebno je neko vrijeme da ostvare vezu, ali kad netko prođe naš test, automatski dobiva VIP status u našim svjetovima. S tom osobom želimo voditi duboke i duge razgovore, dijeliti svoju intimu, a ne bježati u sanjarenje kao što je slučaj u kontaktu s ostatkom svijeta. Želimo im dati dio sebe, ali i slušati i udovoljiti potrebama te ili tih osoba. Instinktivno želimo njegovati odnos s osobom koja nam dopušta da budemo ono što želimo. Ukratko želimo podržavati i biti podržani.

Možda te zanima... Pas ili mačka, izbor puno govori o tebi! Eko

Komuniciramo neverbalno

Ponekad tijekom razgovora mi introvertirani ne možemo riječima izraziti ono što želimo, a kada osobi koja nam se sviđa želimo verbalno iskazati svoju naklonost to ispadne čudno (ovdje ne mogu govoriti općenito za sve povučene osobe, ali za sebe definitivno). To je zato jer nam je uglavnom dobro u našem balonu. Zato kada se otvorimo to znači da zaista uživamo u društvu te osobe i da joj vjerujemo. Isto kao što mačke pokazuju svoju naklonost ljudima tako što im sjede u krilu, trljaju im se o noge i time im poručuju da im se sviđaju i da im vjeruju, introverti kao i mačke žele pokloniti svu svoju pažnju i udovoljavati osobi koja im se sviđa. Naravno ne stalno jer i mačke i introverti i pored drage osobe trebaju vrijeme samo za sebe.

Depresija_1450X300_1 Možda te zanima... Depresija - unutarnje krvarenje duše Psiha i seks

Možemo biti varljivo neovisni

Mačke ponekad neumorno traže ljubav i pažnju ljudi koji im se sviđaju, ali kad one ne žele kontakt onda to jasno daju na znanje. Iako je odnos s drugima važan za njih, sposobne su provoditi puno vremena same, čak i uživati u osami. Ako mačka ne želi interakciju, naći će miran kutak i skloniti se. Kada je riječ o ljudima takvo ponašanje može djelovati zbunjujuće. Uživam u društvu, ali mi nakon druženja i s najdražim osobama treba dosta vremena da se ponovno napunim energijom i upravo ta sinergija mi pomaže da nađem smisao u odnosima.

Možda te zanima... Kako je mačka spasila izgubljenog planinara u Alpama Eko

Udobnost je naš osnovni model za kojim se vodimo

Posljednje, ali ne i najmanje bitno - mi smo bića komfora. Volimo istezanje i drijemanje jer preferiramo umirujuću energiju. Ali to ne znači da smo nezainteresirani za svijet, naprotiv vrlo smo radoznali i želimo stalno istraživati stvari iz svog okruženja. Ali, ako smo preplavljeni tražimo odmor i spokoj jer tako obnavljamo energiju za nova istraživanja. Volim njegovati odnose s osobama koje imaju pustolovnog duha, ali se znaju i smiriti te cijene moj smireniji odnos prema životu. Možda zbog svih navedenih sličnosti introvertiranim sobama mačke predstavljaju tako dobro društvo.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.