Eko 28. listopada 2022.

Pas ili mačka, izbor puno govori o tebi!

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Voliš li više mačke ili pse? Nekoliko studija pokazalo je da zaista postoje razlike u osobnosti između osoba koje preferiraju mačke od onih koji više vole pse. Oni koji preferiraju pse živahniji su i imaju više energije, dok su mačkoljupci otvorenijeg uma i senzibilniji

1. Oni koji više vole pse su otvoreniji

Studija provedena prije nekkoliko godina pokazala je da su oni koji vole pse otvoreniji od mačkoljubaca. To se može objasniti i činjenicom da psi zahtjevaju šetnje koje mogu uključivati interakciju s drugim ljudima pa je logično da oni koji ne vole interakciju neće odabrati psa nego mačku za koju takva vrsta brige nije potrebna.

2. Mačkoljupci su inteligentniji

U studiji su mačkoljupci postigli više bodova na testu inteligencije od onih koji vole pse te se pokazalo kako su radoznaliji. Studija je pokazala i kako su oni koji više vole pse otvoreniji i živahniji dok su mačkoljupci introvertirani, otvorenijeg uma i senzibilniji. Mačkoljupci su se poput svojih ljubimaca pokazali neovisnima i nekonformistima. Studija je pokazala da se razlikuju čak i razlozi zbog kojeg netko želi psa ili mačku. Ispitanici su najčešće željeli mačke zbog privrženosti, a oni koji su odabrali psa bili su u potrazi za društvom.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

3. Izbor ljubimca pokazuje izbor okoline

Voliš li više pse ili mačke ovisi i o tome kakvo okruženje ti je draže. Osobe koje vole pse, vole provoditi vrijeme vani i družiti se što je logično jer oni koji imaju psa za ljubimca idu šetnje i dosta vremena provode na otvorenom u razgovoru s ljudima. Mačkoljupci su često introvertirani i osjetljiviji te uživaju kod kuće primjerice čitajući knjige i provodeći vrijeme sa sobom. To je logično jer su i mačke samostalnije te njih ne treba voditi u šetnje.

Psi vs. mačke

Zanimljivo je da su u ovoj studiji 'pobijedili' psi jer je čak 60 posto ispitanika reklo kako više voli pse, dok je samo 11 posto njih reklo kako preferira mačke. Ostali su se izjasnili kako podjednako vole obje životinje. Rezultati studije pokazali su kako zaista osobnost utječe na odabir kućnog ljubimca i kako su zaista ljubimci odraz osobnosti svojih vlasnika.

Možda te zanima... Imaju li životinje emocije ili im mi pridajemo svoje? Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.