Eko 03. listopada 2017.

Kako je mačka spasila izgubljenog planinara u Alpama

Foto: REDDIT
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Koliko životinje zapravo toga znaju pitanje je na koje možda nikad nećemo odgovoriti, no da nam često pomažu je činjenica. Tako je ova misteriozna mačka spasila planinara izgubljenog u švicarskim Alpama.

Često se kaže kako mačke imaju pozitivnu auru te čak i neke paranormalne sposbnosti, a koliki god skeptici bili, priča planinara koji se izgubio u švicarskim Alpama svakako spada u domenu nevjerojatnog.

Naime, planinar koji se izgubio u području švicarskih Alpa gdje je i uganuo gležanj tvrdi kako mu je živu glavu spasila upravo misteriozna mačka.

On je svoju priču objavio na Redditu, svjedočeći kako je hodao planinama u blizini mjesta Gimmelwald, kad je u jednom trenutku shvatio kako je njegova planirana ruta neprohodna, piše Metro

Na veliku sreću za njega, putem je naišao mačku za koju kaže da je bila vrlo "prijateljski nastrojena" te ga je odvela na pravi put, natrag u sigurnost.

Možda te zanima... Priča o posebnom mačku koji je preuzeo ulogu njegovatelja Eko

"Činilo mi se da ta mačka samo luta uokolo, a do mene je došla kad sam sjeo na stijenu da se malo odmorim - napisao je. Rekao je kako je planinario na kraju skijaške sezone, kad je na tom području u planinama malo ljudi, a on je s iznenađenjem promatrao mačku koja je lagano koračala, cijelo vrijeme se osvrćući prema njemu. - Imao sam snažan osjećaj da mi mačka, da može govoriti, kaže 'slijedi me'" - rekao je.

Taj se događaj zbio 2013., a nakon njegove objave pojavio se i video koji navodno prikazuje upravo tu misterioznu mačku. Na njemu ga se može vidjeti kako slijedi mačku i pita je "kamo ideš?" prije nego shvati da mu mačka pokazuje put.

Na kraju, kad je uspio doći do sela, muškarac je pozdravio svoju spasiteljicu s riječima "ciao kitty!".

Možda te zanima... Mačje predenje snižava stres, ujednačava disanje i pomaže zacjeljivanju kostiju Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.