Eko 07. listopada 2016.

Besplatna edukacija za Mlade žene koje žele raditi

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje u listopadu organizira Klubove za zapošljavanje mladih žena u okviru projekta Mlade žene žele raditi. Klubovi su namijenjeni mladim ženama koje nisu u sustavu obrazovanja i osposobljavanja (NEET) te im je potrebna podrška pri traženju zaposlenja.

Radionice će se održavati u vremenu od 10,00 do 15,00 sati u sljedećim terminima: 19.10., 21.10., 24.10., 28.10., 31.10. u prostorijama CESI na adresi Nova cesta 4, Zagreb.

O radionicama:

Kroz interaktivan rad u grupi žene će dobiti potporu i edukaciju za aktivno traženje posla, ali i za razvoj vlastitih vještina komunikacije i osobne efikasnosti. Teme koje ćemo obraditi uključuju: komunikacijske vještine, neverbalnu komunikaciju, asertivnost, pregovaranje, razgovor za posao, pisanje životopisa i motivacijskog pisma, nošenje s tremom, prezentacijske vještine, osobna efikasnost te upravljanje ciljevima i vremenom.

U sklopu ovog programa žene također mogu dobiti i pravne savjete vezane uz radna i socijalna prava o tome kako se nositi s problemom diskriminacije mladih žena u svijetu rada. Radionice su se tijekom 2014. godine provodile na području Grada Zagreba i Grada Zaboka, a kroz njih je prošlo mnogo žena što govori o potrebi za ovakvim načinom rada. 

O projektu:

Projekt Mlade žene žele raditi provodi CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje u Zagrebu, a financijski je podržan od strane Grada Zagreba te Regionalne zaklade za lokalni razvoj ZAMAH. Cilj projekta je informirati mlade i lokalnu zajednicu o radničkim pravima te o specifičnom položaju mladih žena u svijetu rada, educirati i osnažiti mlade NEET žene za kreativnije sudjelovanje na tržištu rada te zagovarati efikasne javne politike za poboljšanje položaja NEET mladih kroz kampanju za mlade, klubove za zapošljavanje NEET mladih žena i edukaciju o radničkim i socijalnim pravima.

Hodanje smanjuje rizik od prerane smrti i prevenira mnoge bolesti, pročitaj koliko minuta je dovoljno.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.