Eko Miss(ija) bez plastike 06. rujna 2019.

Alison Teal ženski je Indiana Jones i podiže svijest o plastičnom zagađenju

Foto: Facebook/Ante Bagarić

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sebe opisuje kao filmašicu (eng. filmmaker), željnu ekstremnih avantura i soul surfinga diljem svijeta.

Alison Teal imala je veoma zanimljivo djetinstvo. Prateći roditelje, inače fotografe, na izlete u neka od najudaljenijih mjesta na planeti, već kao dijete prošla je puno zemalja.

Sada, kao odrasla žena, kombinira ljubav prema putovanjima sa svojom kamerom i ružičastom daskom za surfanje te dijeli tajne preživljavanja, održivosti, zdravlja i sreće kroz svoj humoristični blog i seriju filmova nazvanih Alison’s Adventures.

Možda te zanima... Globalni izazov #NoPlasticChallenge: Izazivamo te da dva tjedna živiš bez plastike! Eko

"Odrastajući i radeći na mjestima poput Balija, Maldiva, Meksika i Havaja, gledala sam kako plastika zagađuje ta netaknuta mjesta", rekla je Teal.

Upravo zbog toga započela je suradnju s fotografom kako bi stvorila seriju fotografija na kojima je prikazana u odjeći napravljenoj od plastike koju je pronašla tijekom svog boravka u Indoneziji. Serija fotografija "Plastic Girl" predstavlja njeno vjerovanje da "ćemo se svi ugušiti plastikom ako ne potražimo alternative našim svakodnevnim predmetima od plastike."

U 2018. godini posjetila je i Maldive. Uz dopuštenje vlade, Teal i njezina posada dokumentirali su Maldivski otok Trash, također poznat kao Thilafushi. Samo nekoliko kilometara od glavnog grada Maléa, Thilafushi je umjetni otok i djeluje kao jedno od glavnih odlagališta zemlje. Svakodnevno se na otok odlaže oko 300 do 400 tona smeća.

Zagađenje plastikom nije samo problem u Indoneziji, to je globalna epidemija koju bi svi trebali probati zaustaviti.

Možda te zanima... Za što se zalažu pokreti protiv onečišćenja plastikom i kako se u njih uključiti? Eko Možda te zanima... Kostarika planira biti prva država svijeta koja će do 2021. godine potpuno biti bez plastike i ugljika Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.