Dijeta 04. srpnja 2014.

Zajedno smo smršavjeli 55 kg!

Mz-Uspr
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dijeta je pojam koji većinom vežemo za mukotrpan trud, kratkotrajno rješenje i period teškog odricanja. No, ako dijetu shvatimo kao pozitivnu promjenu životnih navika na bolje, bez nepotrebnih odricanja, tada možemo govoriti o nečemu puno poželjnijem i lakšem. Upravo na tome radi Mršavimo zajedno klub

Osmišljen kao zajednica ljudi koji će se međusobno podržavati u uspostavljanju zdravih životnih navika, taj je Klub pravo mjesto za sve koji svoju težinu žele staviti pod kontrolu jednom zauvijek. Dakako, sve se najprije mora temeljiti na tvojoj spoznaji da za mršavljenje ne postoji 'čarobni štapić' već da su pravilna prehrana i zdrave navike put do trajnih rezultata.

U nastavku ti donosimo priče troje članova Mršavimo zajedno kluba kojima je to pošlo za rukom te koji sada mogu reći da su zauvijek dobili bitku sa suvišnim kilogramima. Oni su zajedno smršavjeli čak 55 kilograma, a ako im se i ti želiš pridružiti, posjeti stranicu Kluba, gdje ćeš naći prilagođene jelovnike, plan treninga, vodstvo stručnjaka i podršku ostalih članova Kluba.

Helena: Već kupujem jedan konfekcijski broj manje

Prije dva mjeseca Mršavimo zajedno klubu pridružila se Helena (35), a do sada je uz preporučeni program smršavjela 7 kilograma. "Tražila sam način kako smršavjeti na što prirodniji način, a za Mršavimo zajedno klub sam saznala preko interneta", kaže Helena, koja je prije učlanjenja u MZ klub imala 24 kilograma viška.

Iako joj se u početku činilo da su predloženi jelovnici preobilni, dobro su izbalansirani i odgovaraju joj. "Nemam dojam da se odričem nekih namirnica, a radi povećanog unosa voća, povrća i žitarica nemam potrebu za 'slatkišima' koji su mi zapravo učinili najviše štete. Omiljeni jelovnici u Mršavimo zajedno klubu su mi oni prema kontinentalnom tipu prehrane", govori Helena. Nakon izgubljenih 7 kilograma osjeća se ohrabreno za dalje, jer još nije ostvarila svoj zacrtani cilj. Ipak, Helena kaže kako joj ova dijeta ne pada teško jer se radi o finim jelima i zdravom mršavljenju. "Imam više energije, osjećam se bolje i zdravije, već kupujem i jedan konfekcijski broj manji i sretnija sam", zaključuje.

Edon: U MZ klubu je riječ o tome kako zdravo živjeti

Pomoć Mršavimo zajedno kluba potražio je i 24-godišnji Edon koji je u šest mjeseci istopio 31 kilogram i potpuno promijenio životne navike. Nakon mnogobrojnih neuspjelih pokušaja gubljenja kilograma raznim dijetama i shakeovima, Edon je preko interneta saznao za 'Mršavimo zajedno klub' . ''Odlučio sam pokušati jer nisam imao što izgubiti. U cijeli program nisam ušao pretjerano optimistično jer mi raniji neuspjeli pokušaji to jednostavno nisu dopuštali'' , kaže Edon, kojemu se kod Kluba svidjelo to što stavlja naglasak na zdrav način života, a ne samo na gubitak kilograma.

''Nije prošao niti jedan dan da se nisam ulogirao u Klub koji mi je u tom periodu postao gotovo 'homepage'. Od treninga i jelovnika do savjeta stručnjaka, sve sam proučio i bacio se na posao. Jednom tjedno bilježio sam svoje nove mjere i s užitkom pratio napredak'', dodaje. Kako Edon nije veliki ljubitelj teretana, vježbe koje su ponuđene za izvođenje kod kuće za njega su bile 'pun pogodak'. ''Kada sam jednom krenuo vježbati, nisam želio odustati. Nakon šest mjeseci programa u Klubu, lakši sam 31 kilogram, zadovoljniji sam i sigurniji u sebe'', zaključuje.

Dean: Naučio sam da zdrava prehrana ne mora biti skupa

Dean Beširević 29-godišnji je Riječanin koji se s viškom kilograma bori od puberteta. Uz pomoć Mršavimo zajedno kluba do sada je smršavio 17 kilograma – s početnih 105, došao je na 88 kg. Prije učlanjenja u Mršavimo zajedno klub Dean je smatrao kako će biti puno odricanja, ali se prevario. ''Jedem gotovo sve što i do sada, tako da mi to ne predstavlja problem. Kod samih jelovnika Kluba mi se najviše sviđa to što su dobro i stručno objašnjeni, odnosno piše koje količine pojesti, kako određeno jelo pripremiti te koja je kalorijska vrijednost samog obroka'', objašnjava Dean.

Stranicu Mršavimo zajedno kluba od samog početka posjećuje svaki dan, tamo bilježi dnevne aktivnosti, konzumirane obroke i jednom tjedno unosi nove mjere. ''Tako najbolje mogu pratiti svoj napredak i vidjeti što sam sve postigao od samog učlanjenja'', dodaje Dean, koji je već nakon prvog tjedna vidio pozitivne rezultate. ''U Klubu se obraćam za savjete stručnjacima kada imam nedoumice ili želim saznati više, a najviše sam pitanja postavljao nutricionisticama, odnosno vezano uz prehranu. Sa svim sam odgovorima bio jako zadovoljan i vjerujem kako će i dalje tako ostati'', kaže Dean. ''Naučio sam da se samo trebaju posložiti 'kockice u glavi' i da se sve može kada se hoće, a Mršavimo zajedno klub mi je u tome pomogao!'', dodao je za kraj.

Ako si i ti jedna od onih koje žele preuzeti kontrolu nad suvišnim kilogramima, posjeti stranicu Mršavimo zajedno kluba. Unutar Kluba naći ćeš jelovnike prilagođene baš tebi, plan treninga, vodstvo stručnjaka i podršku ostalih članova Kluba.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.