Dijeta Dijetni savjeti 14. listopada 2016.

Učini ove četiri stvari i mršavjet ćeš i dok spavaš

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Loš san ne znači samo da ćeš biti nervoznija – već i da možeš imati višak kilograma. Istraživanja pokazuju da manje od 8 sati sna povećava razine hormona stresa kortizola koji zatim utječe na naš probavni sustav i usporava metabolizam. Ali ako poduzmeš ove korake bolje ćeš spavati i metabolizam će ti biti brži.

  • Diži utege - nakon posla se uputi u teretanu i odradite vježbe snage. Tako ćeš ubrzati rad metabolizma za sljedećih 16 sati (da, to se odnosi i na one sate kada čvrsto spavaš).
  • Nahrani svoje mišiće -  tako da u svoj shake koji ćeš popiti nakon treninga dodaš kazein. Ovaj protein se postupno probavlja tijekom osam sati i tako ubrzava tvoj metabolizam.
  • Stani pod hladan tuš - znanstvenici su otkrili da samo 30-sekundi pod hladnim tušem aktivira tvoje tijelo da troši puno više kalorija.
  • Odaberi prave napitke - flavonoidi iz zelenog čaja ubrzavaju metabolizam pa ako si popila tri šalice tijekom dana, preko noći ćeš trošiti  3,5 posto više kalorija. I ne brini se da zbog teina iz čaja nećeš moći zaspat. Do 23 sata si u dubokom snu ako si svoju posljednju šalicu popila do osam navečer.

"Od kad ne radim ove tri stvari konačano mršavim."

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.