Dijeta 14. rujna 2016.

Glumac usporedio svoju dijetu s odvikavanjem od alkohola

Foto: Anthony Devlin/Press Association/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Američki glumac John Goodman u razdoblju od godine dana izgubio je oko 45 kilograma. O razlozima i motivima skidanja kilograma progovorio je nakon što je završilo snimanje trilera 10 Cloverfield Lane, odnosno nastavka kultnog Cloverfielda.

Radnja filma odvija se u podrumu Johna Goodmana, kojeg smo, među ostalim, mogli gledati u filmu Argo, nagrađenog nagradom Oscar za najbolji film 2012. godine. 

"Samo sam prestao jesti cijelo vrijeme", izjavio je 64-godišnji Goodman. "Ranije sam jeo velike količine hrane i to cijelo vrijeme. Mogao bi reći da sam tovario hranu u sebe. U starim danima moja dijeta bi potrajala mjesec ili dva, izgubio bih 25 do 30 kilograma, a onda sam se nagradio sa šest limenki pive ili hranom koja bi me jednostavno vratila mojim starim navikama. Stoga sam ovu dijetu provodio koraka po korak i to uz vježbanje. Sada sam u dobi kada si više ne mogu priuštiti sjediti i dalje. I sve ovo mi daje energiju za rad, jer rad uz višak kilograma je vrlo iscrpljujuć.", izjavio je glumac.

Razlog za promjenu i gubitak kilograma je bio jednostavan

"Zapravo sam se umorio, postao sam bolestan i umoran od gledanja samog sebe. Prilikom brijanja sam gledao u ogledao i poželio ne gledati se, a to može biti opasno", rekao je Goodman.

 | Author: Chase Rollins/Press Association/PIXSELL Foto: Chase Rollins/Press Association/PIXSELL

Goodman je usporedio borbu s kilogramima sa svojoj borbom s alkoholizmom. 

"Mislim da pokušavamo popuniti rupu koja se ne može puniti ako čovjek nije ispunjen dobrotom, nekom vrstom duhovnosti, ne nužno religijskom", objasnio je on. "Ali je izuzetno važno vjerovanje u nešto više, vlastitu životnu svrhu. No, umjesto da prazninu pokušavamo popuniti pićem, drogom ili hranom, moramo pronaći ono što nas ispunjava, našu svrhu. Tako možemo ići dalje i živjeti na pravi način.", dodao je Goodman.

Nekada se glumac borio s alkoholizmom i priznaje da nije znao cijeniti dobre stvari u životu

No, čak i nakon zadnjeg filma i zdravijeg načina života, mnogi fanovi će Goodmana poistovjećivati s Danom iz uspješne humoristične serije "Rosanne".

"Bilo je to u vrijeme kada si još uvijek mogao imati emisiju koja će osigurati milijune gledatelja u jednoj večeri. To je sada prošlost i nemoguće ponovno ostvariti. Bili smo u dnevnim sobama svih tih ljudi i osjećali su kao da nas poznaju.", rekao je Goodman. "Nisam znao cijeniti to vrijeme. Počeo samo puno piti i mnoge stvari su bile pogrešno postavljene. Bila je to jedna od posljedica alkoholizma. Bez obzira što nam je dovoljno dobro, uvijek želimo još bolje i više. Ako se nisam osjećao dovoljno dobro, počeo bih piti kako bi se osjećao još bolje. Osvrnuvši se natrag, želio bih da sam mnoge dobre stvari poštivao puno više. Sada se divim svemu što sam prošao i dobio uz Rosanne ", dodao je glumac.

 | Author: INB/WENN/PIXSELL Foto: INB/WENN/PIXSELL

Čini se kako su alkoholizam i borba s viškom kilograma stvar glumčeve prošlosti, a nadamo se kako njegov gubitak kilograma predstavlja novo, zdravije razdoblje života, puno novih glumačkih uspjeha. 

Nova dijeta Oprah Winfrey: kako je smršavjela 20 kilograma

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.