Dijeta Dijetni savjeti 05. kolovoza 2019.

Pokušaj pogoditi koliko kilograma imaju žene na fotografiji

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vaganje i praćenje promjene tjelesne težine mogu biti dobra tehnika provjere uspješnosti ako si odlučila smršaviti te si kao cilj postavila gubitak određenog broja kilograma. Međutim, mršavljenje treba biti bazirano na zdravoj prehrani i vježbanju, a prilagođeno tvojim mogućnostima.

U trenutku kada dijeta postane opsesija zbog zamišljenje slike idelanog tijela, tada je vrijeme da ponovno preispitaš razloge zbog kojih se trudiš smanjiti tjelesnu težinu

Ako se uzrujaš kada primjetiš da je broj na vagi isti ili kada si dobila kilogram-dva tijekom određenog perioda, prestani se vagati. Počni mjeriti svoj napredak prema onome što tvoje tijelo može postići i onoga što si do sada postigla. Činjenica je kako uz dovoljno truda i vježbanja možemo postići puno toga, a to može biti veća fizička izdržljivost, veći broj kilometara koji možemo pretrčati, izgrađeni mišići. No, preveliki fizički napor i izgladnjivanje kako bi skinula još ta tri pa još pet kilograma, može te psihički izmoriti i odvesti u nepotrebnu borbu s kilogramima.

7 stvari koje ti nitko neće reći o gubitku kilograma!

Zašto je važno postaviti realne ciljeve

Glavna i osnovna zadaća svake životne promjene pa čak i one fizičke, u ovom slučaju mršavljenje, trebalo bi biti povećanje vlastitog zadovoljstva, a koje nije moguće bez postavljanja realnih ciljeva. Stoga iz glave izbaci sliku idealnog tijela i gledaj na svoje tjelesne atribute kao poželjnje. Možda imaš šire bokove, ali čvrste i vitke noge. S druge strane, ako imaš jake noge, tvoje ruke i struk su možda zategnuti i mišićavi. Otkrij idealnu vježbu za svoj oblik tijela. Također, obrati pozornost na svoje godine i svoju osobnost. Ne dopusti da zbog neralnih ciljeva u pogledu kilograma postaneš depresivna, nervozna ili hladna osoba. Samouvjerenost i osmijeh su privlačniji od broja kilograma na vagi. Saznaj kako odabrati dijetu koja najbolje odgovara tvojim godinama. 

Neobična pravila privlačnosti
 
Pogledaj fotografiju žena ispod teksta. Što misliš koliko kilograma imaju? Sve su zdrave i u dobroj kondiciji jer vježbaju. I sve imaju 69 kilograma, a različitih su visina i tjelesne proporcije. Činjenica da sve imaju istu težinu, ne znači da bi neke od njih treble biti nezadovoljne jer u krajnjem slučaju sve su u formi i zdrave. Još ako dodaju osmijeh na lice i najdraži komad odjeće, svaka će na svoj način biti privlačna. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.