Dijeta Dijetni savjeti 11. rujna 2017.

Pet stvari koje trebaš znati prije nego što staneš na vagu

Dijeta-_Vaganje
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mnogi od nas su iskusili onaj trenutak kad vaga pokaže brojku koja ti je pokvarila dan, pogotovo ako si redovito vježbala i pazila što jedeš. Ni ne čudi što ovakve stvari mnoge razočaraju, ali trebala bi znati da ima mnogo više toga kad je mršavljenje u pitanju, a što ti vaga neće otkriti.

Evo pet važnih stvari koje ti vaga neće otkriti:

  • Kako ti pristaje odjeća - vaga će ti pokazati koliko imaš kilograma, ali ti neće "reći" da sada nosiš manji konfekcijski broj. Mišići su dosta teži od masti, što znači da  ti odjeća pristajati bolje ako ste izgubili višak masnoće i ojačala mišiće.
  • Koliko imaš mišićne mase -  količina mišića čini veliku razliku, a vaga ti to neće pokazati. Mišići su teži od masti pa ti možda zato vaga pokazuje više kilograma i ne zaboravi da mišiće troše više kalorija nego masti.
Vaga1 Možda te zanima... vaganje Dijeta
  • Koliko povrća i voća jedeš svaki dan - brojka na vagi ne otkriva što se događa u organizmu, ne otkriva nutritivne vrijednosti koje unosiš u organizam. Važnije je ono što unosiš na dnevnoj bazi u organizam, dakle hranljive tvari, nego brojka koju vaga pokazuje.
  • Koliko si naučila o zdravom životu - ako želiš dugoročno izgubiti na težini, važno je da se educiraš o zdravom životu i o strategijama koje su najbolje za tebe. Trenutna brojka na vagi ne odražava pozitivne promijene koje si uvela u svoj život, a koje će tek s vremenom postati vidljive i trajne.
Dijeta_Vaga Možda te zanima... Upomoć, opsjednuta sam vaganjem! Dijeta
  • Koliko imaš snage i u kakvoj si kondiciji - brojka koju pokazuje vaga ne otkriva podatke o tvojoj kondiciji. Brojka koju vidiš je samo brojka, a tvoja kondicija je nakon redovnog vježbanja sigurno mnogo bolja i to je ono što je također važno.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.