Dijeta Dijetni savjeti 05. veljače 2017.

Može li ti proteinski shake pomoći u mršavljenju?

Proteini
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bilo da želiš izgraditi mišićnu masu, oblikovati tijelo ili skinuti višak kilograma, u tome ti može pomoći proteinski shake. Iako se radi o hrani koja je dobivena uz pomoć tehnoloških procesa zbog čega ju često nazivaju i „umjetnom“ hranom, proteinski shake ipak može biti koristan.

Sadrži nizak udio masti

Namirnice koje su bogate proteinima obično sadrže i visok udio masti, a proteinski shake, s obzirom da nije cjelovita hrana, osigurava obilje proteina uz vrlo malo masti i najčešće je niskokaloričan. Osim toga, proteinski shake je instant rješenje primjerice za glad nakon tjelovježbe te za trenutke kada bismo pojeli nešto nabrzaka i neuravnoteženo poput pekarskog proizvoda.

Što sadrži dobar proteinski shake?

Miješa se s vodom

Kada je u pitanju mršavljenje, voda je idealno piće. Dobra hidracija organizma može umanjiti osjećaj gladi i spriječiti prejedanje. Organizam može pogriješiti u tumačenju unutarnjih signala pa osjećaj žeđi često doživljavamo kao osjećaj gladi, a adekvatna hidracija može spriječiti zabunu. Također, voda može povećati potrošnju kalorija, stoga je kombinacija proteinskog shakea i vode idealna za mršavljenje.

Shake_2 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

Daje nam energiju

Intenzivnom tjelovježbom kojom nastojimo izgubiti višak kilograma trošimo mišiće stoga je važno da nakon tjelovježbe unesemo proteine koji će nadoknaditi gubitke i izgraditi mišićnu masu. Adekvatan unos proteina osigurava tijelu snagu za sve fizičke izazove koji ga čekaju u procesu mršavljenja.

Zašto je sirutka dobar izbor za mišiće?

Ako ne znaš koji proteinski shake odabrati, ovdje možeš saznati više.  

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      antogerskk

      Tablete za mršavljenje - http://acaiberry900.lv Skinula sam 24 kilograma u 4 I pol mjeseca. Nisam željela uzimati nikakve pilule,ali moja kćer mi ih je dala kao dar. Izgledam bolje,osjećam se bolje.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.