Dijeta 24. svibnja 2012.

'Moja najslabija karika je vrijeme'

Andrea-Igor
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Na prvom sastanku sa sportskim psihologom Igorom Čerenšekom, Andrea je otkrila kako joj najveći problem stvara usklađivanje privatnih i poslovnih obveza. Uz Igorove korisne savjete nada se bolje iskoristiti vrijeme, kako bi, uz podršku supruga Mladena, uspješnije usvojila nove navike i skinula kilograme

Motivacija je bolja u paru

Igor Čerenšek sportski je psiholog koji u sklopu projekta "Mršavimo zajedno" našim kandidatima razgovorom pruža pomoć, podršku i savjet. Tijekom prvog sastanka s Andreom, Igor je primijetio kako je bračni par Matijević usklađen i podrška jedno drugome. Ipak, s obzirom na brojne obveze, najveći problem stvara im vrijeme. Zato im je Igor uputio nekoliko korisnih savjeta koji im mogu pomoći pri kvalitetnijoj organizaciji obveza.

'Na našem prvom sastanku, upoznao sam mladi bračni par Matijević koji je odmah na prvi pogled ostavio dojam da djeluju kao tim, što je vrlo bitno u bračnom životu, ali naravno korisno i za ovaj program.

Andrea se doima kao vrlo snažna mlada žena, ambiciozna i odlučna, što također profilom odgovara njenom suprugu Mladenu, koji ne sumnja u ostvarivost njihovog individualnog, ali i timskog plana. Andrea i Mladen su definitivno međusobna podrška jedan drugome, što nije niti čudno s obzirom na godine poznanstva i to će im u ovako zahtjevnom programu svakako koristiti', govori Igor Čerenšek i dodaje kako dvoje ovako bliskih ljudi mogu motivirati druge parove na uspješno mršavljenje.

Savjeti psihologa

'Andrei (i Mladenu) sam savjetovao da nabavi ploču na kojoj će ispisivati svoje dnevne i tjedne, zajedničke liste sa obavezama i zadacima, kako bi bolje upravljala svojim vremenom kojeg u posljednje vrijeme nema mnogo.

Također, smatram da će oboje, uspiju li ostvariti svoj cilj u programu, puno zadovoljnije nastaviti svoj životni put sa stečenim zdravim navikama, nego li ako taj cilj ne ostvare u potpunosti', kaže Igor koji je s Andreom razgovarao i o nezdravim, ali ugodnim navikama.

'Andrea će u narednim tjednima pokušati pronaći nešto što će joj u budućnosti postati adekvatna, ali zdravija zamjena', zaključuje sportski psiholog.

Utrka s vremenom

Iako je sastanak s psihologom za Andreu novost, kaže kako je druženje proteklo u ugodnoj i opuštenoj atmosferi.

'Prošli smo kroz važne teme i Igor je vrlo brzo shvatio koja je naša najslabija karika – vrijeme. Koje nemamo. Dao nam je prijedloge kako se bolje organizirati, no s obzirom da imamo malu djecu koja su nam prioritet svjesna sam da će neka poglavlja organizacijskog plana morati ipak pričekati bolja vremena.

'Mladen i ja se moramo pokušati malo bolje organizirati, iako je nekada to gotovo nemoguće zbog količine obaveza tokom dana. Za sada se "krpamo" dobro iako nam je tempo jak. No vjerujem da je tako svima koji imaju malu djecu, posao ili se usavršavaju. Nije lako, no izdržat ćemo. Dobro napredujemo i to je najvažnije', kaže Andrea.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.