Dijeta 18. lipnja 2015.

Uspoređuješ li se i ti s drugima?

Milaelegovic
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prc knedla u badiću, mamma mia?! Ovih dana prc knedla i ja marljivo uvježbavamo jedna drugu. Stalno smo skupa - u svakoj sceni, noti, riječi i štikli koje nosim na sceni. Iskreno, zeznula mi je koncepciju dive jer me stalno podsjeća na lekcije koje sam krvavo platila

Ego igrica 'Bolja sam od tebe'

Taman kad bih poletjela i zalijepila se za ego igrice, prc knedla zvoni kao budilica u mom malom mozgu: prestani misliti da si bolja od drugih! Davno, davno, prije više stotina godina kad sam postala glumica, nitko mi nije rekao da svi glumci, pogotovo glumice, vole igrati ego igricu 'Bolja sam od tebe'. Pa se tako i ja uvijek iznova borim s time.

Stotine godina teatra, sajmova taštine, špica, plaža, modnih revija i inih salona marljivo njeguju kulturu uspoređivanja. Kodni jezik je polutihi šapat, a pomoćno sredstvo kavica. I tako krene: ''Ovaj ili ova su bolji od onog ili one'', a razloga ima bezbroj. Ne d'o ti Bog da na sceni imaš partnericu ili partnera koji samo za to žive jer je onda u 'zvjerinjaku' burno!

Put kojim se rjeđe hoda

Kad sam bila mlada glumica, često bih se ulovila u stupicu svog i tuđeg ega pa bih igrala tu groznu igricu ponovno i ponovno. Igrači igre 'Bolja sam od tebe' hrane jedni druge samim sudjelovanjem u napetosti, a rezultat je tajan i uvijek isti - prokleta nesigurnost. Meč uvijek završava nekoliko dana prije premijere jer je slabiji igrač dotučen. Vuk je sit, a koza cijela jer je s novim projektom na vidiku nova igrica i naravno novi igrači.

Sve mi je ovo milijun puta prolazilo kroz glavu dok sam radila mjuzikl Mamma mia. Zašto? Prije nekoliko godina odlučila sam malo više voljeti i poštovati sebe i krenula sam pomnije baviti se onim što je u meni zatrovano. To je put kojim se rjeđe hoda, kako bi to lijepo rekao dr. Scott Peck, ali nisam imala izbora. Sve ovo vrijeme sam se nadala da će moj trud i osvješćivanje vlastitih otrova donijeti i njihov konačni poraz, ali mi je moj mjuzikl 'Majko moja' zaista donio 'Majko moja moment'. 

Zaboravi na idole!

To teško iskušenje nikada ne prestaje, mijenja se samo moj odabir hoću li se igrati ili ne. U mojoj predstavi pojavila su se neka divna mlada lica, puna ljepote, istinske strasti za poslom. Neki od njih su mi prišli i rekli: ''Ajme, uvijek sam htjela da sam kao vi.'' Ego mi je zatitrao, ali sam prepoznala situaciju i rekla sebi: ''Ne, nećeš uvesti još jednu mladu žrtvu u svijet igre, uspoređivanja, prosudbe, naljepnice i ocjene.'' Umjesto toga rekoh: ''Molim te, odmah sada zaboravi idole jer će te odvesti na krivi put, hodaj svojim, onim kojim se rjeđe ide.''

P.S. Naravno da vas sve čekam na novom mjuziklu Mama mia, ne da igramo igru 'Tko je bolji', već da maksimalno uživate i pjevate s nama!

Mila Elegović je ambasadorica Mršavimo zajedno kluba i poziva te da se učlaniš što prije, izgubiš kilograme i zablistaš u novom izdanju!

Prijašnje Miline kolumne možeš pročitati ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.