Dijeta 27. travnja 2016.

Suhe mahunarke za gubitak kilograma

Thinkstockphotos-180912693
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prema novoj meta - analizi objavljenoj u časopisu ''The American Journal of Clinical Nutrition'', svakodnevni unos kuhanih suhih mahunarki, poput graha, slanutka, graška i leće, može pridonijeti umjerenom gubitku tjelesne mase

U analizi su detaljno obrađeni rezultati svih dostupnih kliničkih studija koje su ispitivale učinak unosa mahunarki, a ova nova saznanja se odlično nadovezuju na prethodna koja su pokazala da mahunarke mogu pomoći i u kontroli apetita i razine kolesterola.

Pomažu u održavanju težine nakon dijete

Konkretno, sakupljeni rezultati 21 kliničke studije koje su obuhvatile 940 odraslih ispitanika, pokazali su da je svakodnevni unos jednog serviranja suhih mahunarki, bez ikakvih drugih dodatnih napora, kod ispitanika pridonio gubitku od 0,34 kg tijekom šest tjedana. Serviranje kuhanih suhih mahunarki bilo je definirano kao 130 g, odnosno ¾ šalice.

Iako zapaženi gubitak mase nije velik, zanimljivo je da samo uvrštavanje suhih mahunarki u prehranu, bez drugih intervencija, može pomoći kod smanjenja visoke tjelesne mase ili pak, sprečavanja ponovnog nakupljanja kilograma nakon redukcijskih dijeta.

Pročitaj što nutricionistica kaže o konzumiranju mahunarki dok si na dijeti.

Izvor: Vitamini.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.