Dijeta 651 prikaza 11. srpnja 2011.

Kroz proces mršavljenja s Nova Diet

Novadiet
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nova Diet su europski proizvodi koji bilježe više od 20 godina uspješnih rezultata na području mršavljenja i održavanja tjelesne težine. Inovativne formulacije prirodnih sastojaka razvijene su tijekom godina rada i iskustva znanstvenika kako bi se dobila najbolja rješenja u kontroli tjelesne težine

Nova Diet dijetetski proizvodi djeluju na aktivaciju usporenog metabolizma, kontrolu unosa kalorija i kontrolu apetita te daju rješenje u trenucima žudnje za slatkim.

Nova Diet proizvodi omogućuju jednostavnu i lako primjenjivu kontrolu dnevnog kalorijskog unosa, gdje čak uz dodatak slatkog deserta i međuobroka sa Nova Diet proizvodima dnevni unos uspješno se održava u granicama potrebnim za redukciju tjelesne težine (od 1200 kcal do 1600 kcal).

Detoksikacija organizma i poticanje metabolizma – i prije mršavljenja

Drenadiet je kvalitetan početak svakog mršavljenja jer djeluje na detoksikaciju i potiče metabolizam organizma, a može se ponoviti i tijekom perioda mršavljenja. Drenadiet je biljna mješavina sačinjena od povrća i začina te djeluje kao diuretik i digestiv, poboljšavajući funkciju bubrega, jetre i probavnog sustava. Korištenje Drenadiet proizvoda možeš ponoviti i nekoliko puta tijekom mršavljenja.

Ako je iz bilo kojeg razloga tvoj metabolizam usporen tada uz navedene proizvode možeš koristiti Alga Slin proizvod koji će ti pomoći u normalizaciji i ubrzanju tvog metabolizma, a ujedno na prirodan način nadoknaditi prijeko potrebne nutrijente (vitamine i minerale) kojih u redukcijskoj dijeti zbog smanjenog energetskog unosa nedostaje.

Dobrobiti alga su velike, te se Alga Slin proizvod uzima za detoksikaciju organizma, kod hipotireoze za stimulaciju rada štitne žlijezde, a kako alginska kiselina stimulira proizvodnju DHA i povećava osjetljivost stanica na inzulin preporuča se kod intolerancije glukoze i dijabetesa.

Alginati ujedno pomažu kod opstipacije i imaju lagan laksativni učinak, te daju osjećaj sitosti izrazito bitan u kontroli tjelesne težine. Alga Slin proizvod je u tekućem obliku što omogućava njegovu visoku iskoristivost u organizmu.

Redukciju tjelesne mase započni kontrolom kalorijskog unosa sa zamjenskim obrocima

Za početak potrebna ti je kontrola kalorijskog unosa kako bi sa sigurnošću znala da si unijela upravo onaj energetski unos koji omogućava pravilno mršavljenje. Tu su 3 proizvoda, zamjenski obroci i slatki desert, s točno određenom kalorijskom vrijednošću: Light Nova Milkshakes od 205 kcal – zamjenski obrok, Line Sbelt (pločice) od 140 – 190 kcal ovisno o vrsti – zamjenski obrok ili međuobrok, te Blokegras čokoladice 70 kcal – slatki desert i u trenucima žudnje za slatkim.

Tijekom mršavljenja možeš mijenjati 1 ili 2 glavna obroka, što može biti bilo koja kombinacija obroka, ipak većina ljudi najčešće mijenja doručak i večeru.
Mijenjajući svoje obroke na predložen način dnevno ćeš unijeti:

Za doručak sa Light Nova Milkshakes-om - 205 kcal, za jutarnji međuobrok koji može biti voćka ili dvije 150 kcal, za uravnotežen dijetalni kuhani ručak oko 400 kcal i sa desertom od Blokegras bombona (čokoladice) 70 kcal, poslijepodnevnim međuobrokom sa Line Sbelt Bar (pločicom) 150 kcal i još jednom jabukom 70 kcal, te za večeru sa Light Nova Milkshakes-om ponovno 205 kcal. Ukupno 1250 kcal na dan! Sa takvim kalorijskim unosom, moguće je mršavjeti 1 kg tjedno, što je 4 – 5 kg mjesečno, odnosno u nutricionističkom svijetu: više nego izvrsno!

Dakako 1200 kcal je minimum koji se preporuča unositi na dužim redukcijskim dijetama, što znači da možeš unositi i 1400, 1500 ili 1600 kcal i mršavjeti.
Kada uvrstiš 30 min umjerene fizičke aktivnosti dnevno (poput brzog hodanja, laganog trčanja, aerobika ili plivanja) tada je tvoja dnevna energetska potrošnja veća za 150 do 200 kcal, pa umjesto 1250 kcal, taj dan možeš pojesti još jednu krišku integralnog kruha sa sirnim namazom i krastavcem ili slatki međuobrok u obliku Line Sbelt Bar-pločice da biste i dalje gubili 1 kg tjedno.


Prikaz uzimanja proizvoda

NovaDiet proizvod: Drenadiet (prah u vrećici) 

 • Kome i kada se preporučuje? Za detoksikaciju na početku i nekoliko puta tijekom mršavljenja
 • Način upotrebe: 1 Drena diet vrećicu razrijediti u 1,5 l vode. Sadržaj popiti tijekom dana.

NovaDiet proizvod: Alga Slim (ampule) 

 • Kome i kada se preporučuje? Kod usporednog metabolizma i kao nadoknada prirodnih vitamina i minerala
 • Način upotrebe: Uzeti po 1 ampulu prije doručka i ručka, tako da se razrijedi u čaši vode ili soka od limuna.

NovaDiet proizvod: Obesline (kapsule) 

 • Kome i kada se preporučuje? Kod pojačanog apetita za osobe koje nisu osobito tjelesno aktivne
 • Način upotrebe: Uzeti po 1 kapsulu prije svakog obroka popiti sa čašom vode. Dozu je moguće povećati po potrebi.

NovaDiet proizvod: Cambidel (kapsule)  

 • Kome i kada se preporučuje? Kod pojačanog apetita za osobe koje povremeno bave sportom
 • Način upotrebe: Uzeti po 2 kapsule iz plavog blistera te 1 iz žutog blistera prije svakog obroka sa čašom vode.

NovaDiet proizvod: Light Nova Milkshakes (Shake (napitak) – zamjenski obrok)  

 • Kome i kada se preporučuje? Zamjenski obrok za doručak, ručak ili večeru
 • Način upotrebe: Kao zamjena za doručak, ručak ili večeru. Sadržaj 1 vrećice uliti u 200 ml obranog mlijeka, promiješati sa žlicom ili električnom miješalicom. Oko 205 kcal

NovaDiet proizvod: Blokegras Sachets (vrećice, napitak)  

 • Kome i kada se preporučuje? Za smanjenje osjećaja gladi i apsorpciju masnoća iz obroka.
 • Način upotrebe: Sadržaj 1 vrećice otopiti u ½ čaše vode i odmah popiti, prije ručka i večere

NovaDiet proizvod: Blockegras Chochlets (čokoladice=bomboni) 

 • Kome i kada se preporučuje? Desert i kod žudnje za slatkim, veže masti, blago laksativno
 • Način upotrebe: Uzeti 1 čokoladicu nakon svakog obroka sa čašom vode. 70 kcal

NovaDiet proizvod: Line Sbelt Bar (pločice)

 • Kome i kada se preporučuje? Međuobrok ili obrok – kada se ne stiže npr. ručati
 • Način upotrebe: Uzeti 2 pločice umjesto obroka ili 1 pločicu kao manji međuobrok uz čašu vode. Pločicu sa okusom šumskog voća preporučljivo je konzumirati prije tjelovježbe zbog većeg učinka na razgradnju masti. Od 140 do 190 kcal.

Više info na: www.novadiet.eu.com

Kontrola apetita

Kontrola apetita drugi je najvažniji korak u mršavljenju. Iako si se odlučila na redukciju tjelesne mase, često zbog pojačanog apetita, sama provedba mršavljenja bude izrazito naporna, a u mnogim slučajevima se i posustane. U takvim slučajevima preporuča se uzeti napitak - blokegras (u prahu) prije glavnih obroka, ručka i večere.

Blokegras napitak na kontrolu apetita djeluje na način da izaziva osjećaj sitosti uslijed prisutnosti vlakana koja na sebe vežu vodu, dok kazein makropeptid smanjuje osjećaj gladi stimulacijom hormona kolecistokinina koji šalje signal središnjem živčanom sustavu i potiče osjećaj sitosti.

Sadržaj Blokegras vrećice otopi se u vodi, vlakna bubre i popunjavaju sadržaj želuca što uz osjećaj sitosti pomaže i optimalnom unosu hrane tijekom obroka, a također dodatno vežu masnoće pojedene hranom.

Čokoladice od samo 70 kalorija

Žudnja za slatkim i ''napadaji slatkog'' tijekom dana ili nakon obroka, česta su prepreka u mršavljenju. U tim trenucima sva logika i odluke kao da nestaju i nerijetko se nakon 2 kockice čokolade poteže za čitavom tablom. Sa Blokegras bombonima (čokoladice) često nazivanima i ''čokoladicama za mršavljenje'' možeš utažiti svoju želju za slatkim bez grižnje savjesti budući da čokoladice sadrže svega 70 kcal.

Blokegras čokoladice nisu obične čokoladice već su obogaćene prehrambenim vlaknima - inulinom, oligofruktozom i kakao vlaknima koja povećavaju volumen crijevnog sadržaja, potiču peristaltiku i ubrzavaju pražnjenje crijeva, a dodatak hitozana odgovoran je za vezanje masti, čak do 12 puta veće količine od svoje težine, koja tada neprobavljena izlazi iz organizma. Vlakna u Blokegras čokoladicama potiču osjećaj sitosti i vežu masnoće iz hrane.

Blokegras čokoladice mogu se uzeti kao desert nakon obroka ili u trenucima potrebe za slatkim, a pogodne su i u dijabetičkoj prehrani jer slatkoću daju sladila: sorbitol i sukraloza.

Sveobuhvatna podrška mršavljenju

Tri puta dnevno prije obroka možeš uzeti tablete Cambidel ili Obesline, proizvode za sveobuhvatnu podršku mršavljenju, koji svojim aktivnim tvarima dodatno djeluju na osjećaj sitosti, ubrzanje metabolizma i sagorijevanje masnoća, a dodatak aminokiselina nadoknađuje potrebu za proteinima. Ako si fizički aktivna osoba tada ti se preporuča Cambidel zbog sadržaja L-karnitina, a Obesline osobama koje su manje tjelesno aktivne.

Obesline se preporučuje osobama s većim brojem suvišnih kilograma, kod poremećaja profila lipida i dijabetesa. Srebrna svilenica ima tradicionalnu primjenu u kontroli razine glukoze u krvi dok su artičoka i smola drveta Commiphora mukul koriste za reguliranje povišenog kolesterola i triglicerida. Gorka naranča djeluje na smirenje kod anksioznih stanja koja su često uzrok prekomjernom jedenju te u sinergiji sa L-fenilalaninom djeluje na kontrolu apetita.

Nova Diet koncept mršavljenja pogodan je uz svaku dijetu i omogućuje da uz poželjan gubitak kilograma učimo polako mijenjati svoje prehrambene navike, sa uvođenjem kvalitetnog doručka, do upotrebe cjelovitih žitarica, nemasnog mesa i ribe u obrocima, te većoj zastupljenosti povrća i voća u prehrani.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.