Dijeta Dijetni savjeti 07. listopada 2016.

Imaš li zaista više kilograma kada si naduta ili ti se samo čini?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Plinovi i suvišna voda koja se zadržava u tijelu mnogim ženama daje osjećaj kao da imaju deset kilograma više, dr. Julia Zumpano iz klinike u Clevelandu objasšnjava koliko taj osjećaj vara, odnosno koliko ima istine u njemu.

 Hoće li vaga zbog nadutog trbuha pokazati više kilograma, ovisi o uzroku. "Primjerice ako patiš od nadutosti jer si taj dan osim hrane progutaa i previše zraka, zato jer si brzo jela ili ako si pila gazirana pića ili jela povrće iz porodice kupusnjača, vaga ti neće pokazati više kilograma. Kad se rješiš plinova treperice ili bilo koje druge hlače će ti pristajati jednako kao i prije", objašnjava Zumpano

Ali ako je uzrok tvoje nadutosti PMS ili imaš konstipaciju, skala na vagi bi mogla pokazati više kilogram. Međutim, Zumpano kaže da nema mjesta panici: "U tim slučajevima vaga može pokazati do tri kilograma više koji će nestati čim uspiješ probaviti hranu ili čim ti dođe mjesečnica. Trajno povećanje kilograma vaga će pokazati samo u slučaju, ako kroz dulji vremenski period unosiš višak kalorija."

Sedam načina da ustraješ u dijeti i riješiš se viška kilograma.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.