Dijeta 06. svibnja 2016.

3 najteža koraka do idealne težine

Dijeta_6_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Glavna pogreška mnogih kojima nedostaje još samo nekoliko kilograma manje do idealne težine nisu voljni preći neku od manjih prepreka. Obično se radi o nekoj grešci, za koju smatraju da nije toliko bitna i da njena eliminacija neće riješiti njihov problem. Kad prepoznaš tu prepreku i kad važnost prelaženja preko te prepreke za tebe postane osobna i bitna, tada ćeš napraviti pomak koji dugo odgađaš

Tri savjeta za postizanje cilja

Sportski psiholog Igor Čerenšek savjetuju kako doći do cilja i uživati u svojoj idealnoj težini:

  • U trenutku kada ti se javi potreba za nečim što je van jelovnika, pitaj se je li ti to sada zaista potrebno i bi li mogla izdržati 5 do 10 minuta? Pokušaj izdržati i svaki put kada se nađeš u sličnoj situaciji ponovi proceduru. S vremenom će tvoja snaga susprezanja od hrane biti veća, a potrebe će biti manje ili rjeđe.
  • Vodi vrlo precizan dnevnik prehrane, vježbanja i unosa tekućine. Bilježi svaki zalogaj i točno vrijeme kako bi osvijestila trenutak u kojem se kršenje dogovorenog desilo. Kada postaneš svjesna učestalosti i stvarnosti problema, postoji mogućnost da ga i riješiš. Zanimljivo je da su osobe koje pišu dnevnik uspješnije u gubitku težine od onih koje ga ne pišu.
  • Postoji nekoliko stvari koje možeš pokušati izbjeći neposredno prije, tijekom i nakon jela. Prije jela izbjegavaj kupovinu i pripremu hrane. Tijekom jela jedi uvijek u isto vrijeme i na istom mjestu te uvijek ostavi malo na tanjuru. Nakon jela se odmah ustani od stola i baci ostatke hrane, ako je to moguće.

Pročitaj razloge za i protiv brojanja kalorija.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.