Dijeta 29. ožujka 2015.

Na dijeti sam, a kile ne idu dolje...

Nino
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mršavimo zajedno klub je sa svojim stručnjacima organizirao prvu, besplatnu radionicu i druženje namijenjeno članovima Kluba. Sve polaznice koje se bore s viškom kilograma mučilo je isto pitanje: ''Zašto ne mogu smršavjeti, a stalno sam na dijeti?''

Kako izbjeći jo-jo efekt?

''Glavni problem je u tome što mnogi proces mršavljenja doživljavaju kao period svojevrsne 'pokore' pa se jednom kada više ne moraju pratiti stroge režime prehrane, vraćaju na prijašnju hedonističku prehranu koja je i uzrokovala debljanje. Upravo su zato rijetki oni koji izgubljene kilograme održe dugoročno. Kako i polaznici naše radionice ne bi postali dijelom 'crne statistike' najvažnija stvar o kojoj smo im govorili jest usvajanje zdravih prehrambenih navika'', pojasnila je nutricionistica mag. nutr. Sandra Krstev Barać.

Upravo na tome se i temelji mršavljenje unutar Mršavimo zajedno kluba - energetske potrebe svakog korisnika Kluba procijenjene su uz pomoć univerzalno prihvaćenih formula koje koriste podatke poput spola, visine, tjelesne mase, dobi i razine tjelesne aktivnosti. Ukupne energetske potrebe svakog člana smanjene su za 500 kalorija kako bi se ostvario gubitak od pola do jednog kg tjedno. Na ovaj način kilogrami se smanjuju sporijim tempom, no postignutu željenu tjelesnu masu lakše je održavati što je i konačni cilj ovog programa.

Borba s masnim naslagama na trbuhu

Na radionici su terapeuti stručnjaci izmjerili obujme tijela sudionika te ih prikazali u tablici. Nutricionisti su ih na temelju dobivenih vrijednosti uputili u plan prehrane koji će im pomoći uravnotežiti prehranu i uspješno izgubiti suvišne kilograme. Terapeut fitness centra Collum Nino Duraš napomenuo je kako je primijetio da polaznice radionice najviše problema imaju s masnim naslagama na području trbuha. ''To i nije toliko neuobičajeno, s tim problemom se žene jako često susreću. Masne naslage nastaju od loših ugljikohidrata, a pogotovo su istaknute kod nepotrošenih loših ugljikohidrata, uslijed sjedilačkog načina života.'' 

Pojasnio je kako je osim tjelovježbe jako bitno voditi računa o pravilnom držanju i posturi tijela. ''Preporučujemo stoga prije odabira bilo kakve tjelovježbe spravu Huber koju imamo u Collumu. Dok je tijelo u pokretu, Huber daje rezultate koordinacije i napora koji osoba ulaže prilikom početnog testiranja. Na temelju dobivenih rezultata izrađuje se program vježbanja na aparatu.'' Doznaj više o Huberu

Ravnoteža prehrane i tjelovježbe

Odnedavno nova članica Mršavimo zajedno kluba, N. I. D. došla je na radionicu jer se želi uspješno riješiti viška kilograma. ''Vježbam jednom ili dvaput tjedno, vozim se uglavnom autom, a na poslu sjedim pa me zanima kako uz svakodnevne obaveze i dvoje djece uravnotežiti prehranu i tjelovježbu te stati na kraj suvišnim kilogramima.'' Napomenula je kako joj se jako sviđa što fitness centar Collum stavlja naglasak na medicinski fitness te se nada da će napokon uspjeti naći tjelovježbu koja joj odgovara ovisno o njezinim zdravstvenim tegobama.

M. S. se učlanila u Mršavimo zajedno klub prije dva mjeseca. ''Volim zdravu prehranu i umjesto slatkih grickalica redovito jedem orašaste plodove ili suhe šljive. Pravi sam školski primjer i kada nešto odlučim, onda sam u tome rezolutna'', rekla je referirajući se na to kako joj odgovaraju jelovnici unutar Kluba i tri vrste prehrane koje su joj u Klubu na raspolaganju: kontinentalna, mediteranska i vegetarijanska.

Doznaj kojim tehnikama možeš ukloniti masne naslage s trbuha.

Učlani se u Mršavimo zajedno klub i bez jo-jo efekta uspješno smršavi 1 kg tjedno!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.