Dijeta 07. svibnja 2015.

''Već 10 godina imam psihološku glad!''

Vlatkica_I_Slatkica
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vlatka Župan kandidatkinja u projektu 'Mršavimo zajedno uz SlimCut' na dijetnom režimu je desetak dana i kaže da već vidi rezultate. Psiholog Hrvoje Maleković, nakon sastanka s Vlatkom objasnio je koje slabosti treba prevladati kako bi postigla svoj cilj - 20 kilograma manje. Maleković je Vlatki savjetovao i što treba poduzeti kad je 'ulovi' kriza

Vlatki u mršavljenju pomažu proizvodi SlimCut koji klinički dokazano smanjuju tjelesnu težinu i topi masnoće bez promijene životnog stila.

Psiholog mi je otkrio kako da prevladam krizu

"Osjećam se odlično i što je najvažnije već vidim promijene. Odjeća mi ležernije pada, a prema mojim mjerenjima izgubila sam po dva centimetra u struku i bokovima. Svaki dan kuham  i jedem redovito tako da nemam napade gladi. Jelovnik je odlično koncipiran jer u njemu ima i čokolade, pudinga, tjestenine i drugih stvari koje volim", objašnjava Vlatka.

"Razgovarala sam s psihologom i on mi je ukazao koje su me greške dovele do gomilanja kilograma, a također mi je otkrio i što da radim ako me uhvati kriza i poželim pojesti nešto što ne bih trebala. Savjetovao mi je kratku meditaciju i duboko disanje te da pročitam rečenice koje mi je napisao, a čija je svrha osvještavanje i prevladavanje krize", kaže Vlatka.

Problem koji traje deset godina

Vlatka ističe kako se s viškom kilograma muči veće desetak godina. Smatra da je uzrok njezina problema premalo kretanja i nepravilna prehrana. Prvi obrok joj je u 13 sati, a posljednji uglavnom nakon 20 sati. Za međuobrok je jela grickalice, čokolade i kremaste kolača. Do sada je već bila na različitim dijetama, a kao uspjeh ističe da je na UN dijeti izgubila dvadesetak kilograma, koji su joj se kasnije vratili.

"Vlatkica treba više pažnje obratiti na ravnomjerniju raspodjelu hrane u više obroka te smanjiti količine. Istovremeno treba sanirati psihološku glad koja bi se mogla javiti zbog promjene navika", objašnjava Maleković.

Ako i ti želiš mršavjeti prema jelovnicima koje je sastavio tim Vitaminoteke, u Mršavimo zajedno klubu te čeka više od 60 kontinentalnih, mediteranskih i vegetarijanskih jelovnika, učlani se već danas!

Psihološka, a ne stvarna glad

"U dogovoru s Vlatkom kao moguće prepreke u mršavljenju označili smo eventualnu psihološku glad koja bi se mogla javiti u kasnijim večernjim satima i u vrijeme međuobroka stoga što organizam pamti kada je, koliko i što jeo te na kojem mjestu. Takve napade psihološke gladi Vlatka će zapisivati u dnevnik, a onda ćemo zajednički, nakon njihove analize odrediti kojim metodama će ih ublažavati", govori Maleković.

Zdrava prehrana treba postati stil života, pa ni motivacija neće biti potrebna

Kao vlastite snage Vlatka ističe želju, volju i unutarnju snagu, a kao opasnosti činjenicu da će joj ipak malo faliti slatko. "Vlatka je rekla kako joj je vanjska motivacija potrebna te da joj pomaže što je u projektu mršavljenja sa sestrom Snježanom jer ipak nekome 'polaže račune' što je toga dana jela. Međutim, znanstvena istraživanja su pokazala da ako je mršavljenje potaknuto vanjskim motivacijskim faktorima, onda se postižu slabiji rezultati, nego ako postoji jaka motivacija unutar same osobe. Kad motivacija dolazi iznutra onda novi način prehrane postaje životni stil za koji neće biti potrebno ulagati dodatni motivacijski napor", objašnjava Maleković.

Sponzor projekta Sensilab, kandidatkinjama će osigurati proizvode SlimCut, namijenjene za pomoć kod mršavljenja. SlimCut djeluje i bez promjene životnog stila, ali uz promjenu prehrane i tjelesnu aktivnost učinak je trostruki.

SlimCut ubrzava dijetu i aktivira tijelo da topi kilograme, kao da smo redovito aktivni i kada mirujemo. Patentiran mix sastojaka u SlimCutu je ljudima dokazano pomagao! Većina korisnika bila je oduševljena s primjenom. To je dokazala dvostruko-slijepa studija u kojoj je polovica korisnika uspješno smršavjela, snizila razinu kolesterola i masti u krvi. Sve to bez promijene svog životnog stila ili povećanja fizičke aktivnosti. Uz SlimCut su izgubili 6,1 kg, poboljšali svoje zdravlje (kolesterol, trigliceride) i poboljšali svoje raspoloženje (energija, anti-stres).

Doznaj više o Vlatki.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.