Dijeta Dijetni savjeti 04. travnja 2024.

Cjelovit plan uz koji će masne naslage na trbuhu postati ružna uspomena

Foto: Unsplash
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Većina ljudi koja muku muči s viškom kilograma odavno zna da je nemoguće istopiti masne naslage preko noći, osobito ako se sjedi i ne radi apsolutno ništa. Jedini odgovor kako skinuti masne naslage s trbuha jest pravilna kombinacija aerobnih vježbi i promjena prehrambenih navika.

Kate Adams, autorica knjiga o zdravlju i prehrani, i osnivačica kluba "Flat Tummy Club", kao i mnogi od nas upala je u zamku svakodnevnog sjedenja pred računalom, što ju je dovelo do toga da ima višak kilograma i masne naslage na trbuhu i bokovima. Sama je osmislila izvanredan plan vježbanja i prehrane uz koju je moguće izgubiti tri kilograma za samo tjedan dana.

Dobri početni rezultati

Skupivši puno znanja i iskustva tijekom svog desetogodišnjeg rada, Kate je osmislila jedinstven program koji daje i više nego dobre rezultate. U prvome tjednu izgubila je tri kilograma, a u sljedeća dva mjeseca izgubila je još 12 kilograma tjelesne mase. Uz pravilan režim prehrane i vježbanja, moguće je postići fenomenalne rezultate i skinuti salo s trbuha. Svoju novootkrivenu tajnu Kate je podijelila samo s prijateljicama, a zatim je osnovala sada već čuveni klub.

Pri korak - izmjerite se i napravite plan

Vodite bilješke o tome što, kada i koliko jedete. Također zapišite svoje mjere kako biste ih kasnije mogli usporediti s rezultatima koje ste postigli. Ovo vam se možda čini da je potpuno nepotrebno, ali te bilješke će vam itekako pomoći da napravite plan i da uvidite koje su vam slabe točke u provođenju dijete. Potrebno je odmarati se, jer kortizol – hormon stresa utječe na organizam tako da skladišti masne naslage.

Osam temeljnih načela

Potrebno se strogo pridržavati plana koji je naveden u osam točaka – njime se vode i sve članice Kateinog kluba:

  • Potrebno je jesti tri glavna obroka dnevno i dva međuobroka koja se sastoje od svježeg sezonskog voća i povrća.
  • Nemojte biti gladni. Kupovne slane grickalice, zamijenite zdravim grickalicama.
  • Dan započnite čašom mlake vode u koju ste iscijedili jedan limun srednje veličine. Topla voda s limunom pomaže lakše i puno brže skinuti masne naslage s trbuha. Tijekom dana popijte barem osam čaša isključivo mlake vode ili konzumirajte nezaslađen blagi biljni čaj. Priprema napitka s limunom: u čašu mlake vode iscijedite pola limuna i popijte čim se probudite na prazan želudac. Tijekom dana preporučuje se da popijete još dvije do tri čaše vode s limunom. Ako ne podnosite kiseli okus limuna, možete dodati steviju da ga malo zasladite.
  • Obavezno se trudite izbjegavati kruh nakon doručka. Umjesto sendviča, zdravije je pojesti tanjur ljekovite juhe od povrća.
  • Slatkiše zamijenite sezonskim voćem ili s nekoliko kockica kvalitetne crne čokolade.
  • Oprezno sa soli. Izbjegavajte dodatno soljenje hrane koje potiče zadržavanje vode u organizmu zbog čega se osjećate naduto. Ako vam je soljenje neophodno, preporuka je koristiti himalajsku sol.
  • Jedite polako i u miru i nikako to ne činite pred TV ekranom ili računalom.
  • Smanjite količinski porcije na svojem tanjuru. U početku je moguće da će vam sve to itekako djelovati teško, ali vjerujte da ćete se vrlo brzo osjećati puno bolje i lakše ćeš skinuti salo s trbuha, te se nećete više prejedati.

ABS dijeta za ravan trbuh

Namirnice koje pogoduju gubitku masnih naslaga s trbuha

Dobar izbor su zobene pahuljice jer su prepune vlakana i ne izazivaju nadutost, a stvaraju osjećaj sitosti. Jogurt je odličan za međuobrok, a možete ga upotpuniti medom i svježim sezonskim voćem. Veliki plus je to što on pomaže kod probave i ubrzava metabolizam. Treba izbjegavati jogurt s izuzetno malim udjelom masnoće, jer on pospješuje nadimanje – uvijek pij običan probiotski jogurt.

Voćne kiseline sadržane u orasima, avokadu, različitim sjemenkama i tamnoj crnoj čokoladi su izuzetno zdrave i možete ih svakodnevno jesti. Zeleni čaj je antioksidans koji je odličan za zdravlje cijelog organizma i pomaže da se salo s trbuha brže istopi. Utječe na regulaciju šećera u krvi i odličan je diuretik. Krastavac je isto izvanredna namirnica koja pomaže u izbacivanju viška tekućine iz organizma.

Slatki zalogaji koje si možete priuštiti svakodnevno:

  • zdjelica bobičastog voća
  • jedna manja banana
  • kruška ili breskva bez kore
  • jedna smokva
  • jedna mandarina
  • 3-4 manje kockice tamnije čokolade
  • čaša iscijeđenog svježeg soka od sezonskog voća
  • integralni keks s voćem
  • polovica avokada

Slani zalogaji koje si možete priuštiti svakodnevno:

  • dva srednje velika komada šunke i jedna svježa rajčica
  • šalica običnog jogurta
  •  šaka orašastih plodova

Koje se vježbe za trbuh preporučuju?

Nekoliko jednostavnih vježbi pomoći će vam da brže postignete cilj. Odvojite 30 minuta dnevno za vježbanje da biste dobili savršeno ravan trbuh za samo tjedan dana te budite uporni, nemojte olako odustati.

  • Vježba za trbuh broj 1: Lezite na leđa, sa savijenim nogama i podižite samo gornji dio tijela. Pogled preusmjerite u  strop. Ovu vježbu izvodite u tri serije s 10 ponavljanja.
  • Vježba za brzo skidanje kilograma broj 2: Lezite na leđa, noge blago savijte u koljenima, a ruke podignite prema stropu. Uz udisaj podižite gornji dio tijela, a uz izdisaj se vratite u početni položaj. Ovu vježbu ponavljajte u četiri serije od osam ponavljanja.
  • Treća vježba za trbuh: Ležeći na leđima, podignite noge pod pravim kutom, a dlanove stavite na potiljak. Sada laktove gurajte što više možete prema natrag. Iz tog položaja dodirnite lijevo koljeno desnim laktom i obrnuto. Napravite tri serije od po osam ponavljanja.

Recept za skidanje masnih zaliha s trbuha Kate Adams

Kombinacija zdrave prirodne prehrane uz pravilan raspored namirnica, kao i svakodnevne vježbe za trbušne mišiće, donose željno očekivani rezultat. Ovaj napitak može biti koristan na putu do idealne linije.

Sastojci:

  • 6 žlica cimeta
  • 4 žlice meda
  • 6 dl vode

Priprema: Prokuhajte vodu i malo je ohladite, a zatim u nju dodajte cimet i med te sve dobro promiješajter. Potrebno je piti ovaj napitak četiri puta tijekom dana. Cimet odlično pročišćava uskladištene i nataložene masnoće sa struka. Prije doručka pij ovaj napitak obavezno na prazan želudac. Osim što je izvanredan za skidanje sala s trbuha, ovaj recept će blagotvorno utjecati na izgled tvoje kože.

Shakirine metode za ravan trbuh

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.