Dijeta 01. veljače 2010.

Borisov obračun s utezima

Borisi-Utezi
1/6
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pročitaj kako je naš Boris ''preživio'' bliski susret s utezima u City Fitness&Spa centru, što o našem kandidatu misli njegov osobni trener Domagoj Jug-Dujaković, zašto se Borisu nije svidjela pilates lopta, te da li je već zaradio upalu mišića

Boris će za vrijeme trajanja našeg projekta 'Mršavimo zajedno' baš poput slavnih hollivudskih zvijezda imati svog osobnog trenera s kojim će vježbati tri puta tjedno prema za njega posebno prilagođenom programu vježbanja u City Fitness&Spa centru.

Susret s osobnim trenerom

Borisov osobni fitness trener Domagoj Jug-Dujaković za prvi tjedan je odlučio više vremena posvetiti pravilnom izvođenju vježbi i baratanju sa spravama tako da se u kasnijim fazama ne gubi vrijeme na to već da vrijeme troši samo na vježbanje.

Objasnio je kako će treći tjedan krenuti sa kružnim načinom treninga gdje će raditi cijelo tijelo, znači na otprilike deset sprava pogoditi sve mišićne regije, s umjerenim kilažama i malo većim brojem ponavljanja.

Saznaj sve o kružnom treningu i zašto topi masne naslage...

'Prva vježba prošla je odlično. Sat vremena uvertire, koja nije bila ubitačna, iako nije bila ni laka. Kružne vježbe su me iznenadile. Veći dio života bio sam u teretani, i uvijek radio isto: nakon zagrijavanja najprije se vježba jedna skupina mišića - npr. bicepsi - pa druga, pa treća. Ovdje nije tako. najprije se zagriješ, onda vježbaš jednu mišićnu grupu, pa drugu, pa treću... a onda sve ispočetka', ispričao nam je Boris dojmove nakon prvog treninga.

Kako je Boris izgubio pločice na trbuhu?

Domagoj je strpljivo Borisu objašnjavao kako pravilno raditi na spravama, a Boris je za to vrijeme pozorno slušao. Pogled mu je s zanimanjem klizio prema spravama za kružni terning, ali kada je Domagoj pokazao pilates loptu, Borisovo lice se smrknulo. Lopta, nije to samo za žene? Hmm, Borise, svašta ćeš ti još naučiti. A onda su zavrnuli rukave i krenuli... Vježbali su ruke i noge, a zatim je uslijedio trbuh...

'Domagoj je bio ugodno iznenađen kondicijom mojih nogu, ali to nije čudno - ili šećem, ili skijam. Mogao bih prepješačiti 30 kilometara "u cugu". Ali, trbušnjaci... Joj! S njima nikad ništa nisam radio osim savladavanje hrane. Nisam siguran ni da ih imam, nema svjedoka da oni postoje'.

'Siguran sam da će mi ove vježbe, s reduciranom prehranom, jako koristiti, optimist sam , ali zakleo bih se u sve što imam da nikad neću imati "pločice", osim u kupaonici', objasnio je Boris.

Kakva je tvoja građa tijela? Izračunaj ovdje...

Hoće li Boris i dalje redovito odlaziti na treninge, da li će sklopiti primirje s loptom i hoće li se na njegovom trbuščiću ikada početi nadzirati toliko željene ''pločice'', saznat ćemo uskoro...

Plan vježbanja

Domagoj nam je objasnio na koji će način Boris trenirati iduća tri mjeseca.

Što se pak samog treninga tiče, trening će biti prilagođen njegovim mogućnostima i naravno kako će treninzi odmicati tako će se mijenjati kilaže, trenažeri i rekviziti.

Za početak ćemo raditi na trenažerima da malo osjeti svoje tijelo i mišiće i naravno da pazimo na to da se ne ozljedi, kako će vrijeme prolaziti, ići ćemo na sve složenije vježbe.

Prvi tjedan ćemo više vremena posvetiti pravilnom izvođenju vježbi i baratanju sa spravama tako da u kasnijim fazama ne gubimo vrijeme na to već da vrijeme trošimo samo na vježbanje.

Nakon trećeg tjedna ćemo krenuti sa kružnim načinom treninga gdje ćemo raditi cijelo tijelo, znači na desetak sprava pogoditi sve mišićne regije, s umjerenim kilažama i malo većim brojem ponavljanja cca 12 tak.

Rekviziti

U drugoj fazi ćemo se pozabaviti malo kompleksnijim vježbama, polako ćemo koristiti  slobodne utege, bučice i šipke, malo smanjiti broj ponavljanja i povećati opterećenje, da malo povećamo mišićnu masu kako bi Borisu podigli razinu metabolizma, cilj nam je i smanjiti puls u mirovanju, kao i onaj maximalan puls, te u zadnjoj fazi ćemo se više fokusirati na ono završno oblikovanje.

Od rekvizita koristiti ćemo:  snovne sprave, bučice, šipke, gume za razvlačenje, loptu, BOSU platforme za balans...tako da će treninzi biti jako raznovrsni

Primjer Borisovog treninga za početak:

Zagrijavanje (10,15 min), Leg press, listovi, chest press, rameni potisak, biceps pregib, lat iza glave, triceps potisak, trbušne kontrakcije, podizanje nogu na trenažeru, s dvije min pauze na kraju svakog kruga te ćemo trening završiti sa laganim cardio vježbanjem

Mišljenje trenera

Domagoj Jug-Dujaković , Borisov osobni fitness trener i apsolvent Više trenerske usmjerenja 'Kondicijska priprema sportaša' prokomentirao je našeg prvog kandidata u projektu ''Mršavimo zajedno''.

Boris mi djeluje jako simpatično, vidi se u njemu da ima želju i volju da krene sa svim, a to već puno znači jer najgore je odlučiti se pokrenuti, a uz ovoliko volje koliko mi se čini da on ima siguran sam da rezultat neće izostati.

Naravno uz sve to morat će redovito trenirati i paziti na režim prehrane jer to je dvoje usko povezano i ako to oboje uspije iskontrolirati rezultat će biti još i bolji.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.