Dijeta Zdrava i vitka bez gladovanja 19. listopada 2017.

5 jesenskih snackova za lakše mršavljenje

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svi mi imamo određeno vrijeme kada bez obzira jesmo li na dijeti ili nismo, moramo nešto 'baciti pod zub' da bi mogli nastaviti raditi i funkcionirati bez ometanja od kruljenja u želucu. Slijedi pet laganih i zdravih snackova koji ti mogu smanjiti glad između obroka čak i ako si na dijeti.

1. Kokice

Pune su vlakana, imaju nizak udio masti (ako ih pripremiš na zdraviji način) i čak sadrže proteine. Jedno serviranje kokica (i tu ne mislimo na cijelu zdjelu za salatu) ima 4 grama vlakana, skoro 4 grama proteina, nešto malo više od 1 grama masti i ne ide dalje od 110 kalorija. Ova kombinacija će te sigurno držati do sljedećeg obroka ili do spavanja

Možda te zanima... 10 obroka koji štete zdravlju - čak i dresing za salatu! Hrana

2. Slanutak

Uvijek imaj slanutak pri ruci, bilo svježi ili iz konzerve. On se lako priprema, a možeš ga grickati lagano prepečenog za fini orašasti okus s puno vlakana i malo proteina. Također, od njega možeš napraviti i humus, još jedan zdravi snack kojeg možeš ili sama napraviti ili kupiti. Ide odlično s krekerima od riže ili šakom pereca.

3. Badem

Jedno je istraživanje otkrilo da samo žvakanje badema te može napraviti sitom. Žvačeš li šaku badema polako, ubacujući ih po par u usta, dobivaš jači efekt sitosti od žvakanja drugih orašida.

 | Author:

4. Grožđe

U sezoni grožđa, ovo slasno voće je neizbježno. Sada ga možeš nabaviti svježeg i punog soka, koji će te osvježiti u svakom trenutku. Za dodatan efekt, ubaci ih u zamrzivač da budu poput slatkog čipsa

5. Crna čokolada

Vrlo je bitno nagraditi se nečim slatkim svaki dan, kako ne bi osjetila povećanu potrebu za istim kasnije (pa se nađeš nakon par dana kako si pojela već pola kutije čokoladnih keksa prije spavanja i ne misliš uskoro prestati). Kažu da je to čak jedan od ključeva kako dugoročno i efektivno smršaviti. To može biti par kockica crne čokolade, čaša vina, ili neki niskokalorični desert koji ćeš sama pripremiti.

Možda te zanima... Jedna ili tri kuglice sladoleda? Provjeri kolike su idealne porcije kalorične hrane Hrana
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.