Dijeta 14. listopada 2010.

Proklinjem čokoladu dok radim sklekove

Ana_
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kandidatkinja treće sezone 'Mršavimo zajedno' Ana Butara otkriva zašto je tijekom treninga proklinjala svaki komadić čokolade koji je pojela. Pročitaj Anin dnevnik vježbanja i prehrane u kojem objašnjava kako je nakon prvih treninga u teretani dobila 'muskulfiber', a njezin hladnjak je za to vrijeme doživio potpuni makeover

Raspoloženje: unatoč tmurnom vremenu- izvrsno (netom ručala)

Tjelesno stanje : upala mišića gornjeg dijela tijela

Iako se s programom mršavljenja službeno startalo ovog ponedjeljka, 11. listopada kada smo Karmela i ja započele sa treninzima u centru City Fitness&Spa i prehranom prema jelovniku kojeg su nam sastavile cure iz Vitaminoteke, moje osobne pripreme su započele nekoliko dana ranije i bile nešto drugačijeg karaktera.

Zbogom dostavljači hrane...

Svjesna činjenice da će fizička aktivnost postati neizostavnim dijelom mog života, ali i da će doći do velikih promjena u sadržaju hladnjaka, zalihe ne tako zdrave hrane spremila sam u najnižu kuhinjsku ladicu, a letke dostavljača hrane bacila u smeće. Isto tako, pojela sam oproštajni kebab i oproštajnu pizzu, a nisam mogla ni zanemariti činjenicu da se u mojoj zgradi otvorila pekarnica čiju je ponudu trebalo istražiti. S druge sam strane, češće pješačila.

Rezultati ergometrije, odrađene u sklopu sistematskog pregleda u Poliklinici Sunce, kako mi je objasnio dr. Davor August, pokazali da sam u vrlo dobroj općoj tjelesnoj kondiciji. Ali, ti isti rezultati se temelje na nacionalnom prosjeku koji uključuje svega 4 posto Hrvata koji se aktivno bave sportom, kako mi je pri našem prvom susretu objasnio Tomislav, voditelj City Fitness&Spa centra. 

Računa li se trčanje za tramvajima kao vježba?

'Kad si zadnji put vježbala?'- pitao me bez puno okolišanja. Ukoliko se izuzmu povremeni pokušaji rekreacije (u stilu- platim mjesečnu članarinu za teretanu u iznosu od 300,00 kn pa odradim jedan jednosatni trening i nikad se više ne pojavim ili redovito kroz mjesec dana idem na aerobic i sviđa mi se, ali frendica odustane, pa i ja odmah izgubim motivaciju), trčanje za tramvajima, beskonačno penjanje po stepenicama na faksu od kabineta profesora do predavačkih dvorana, povremene šetnje i plivanje ljeti, odgovor je – pred tri godine.

Tijekom puberteta nekoliko sam godina aktivno trenirala odbojku, kraće i pilates, a na fakultetu sam se nešto sitno rekreirala u sklopu sata tjelesnog. Skeptičnog izraza lica, nije ništa na glas komentirao, nije ni trebao, jasno mi je bilo da je svjestan TEŽINE zadatka (ipak je moje razdoblje redovite rekreacije završilo sredinom druge polovice prvog desetljeća dvadeset i prvog stoljeća).

Ana vježba u odjeći i tenisicama iz kolekcije adidas by Stella McCartney!

Upoznaj Orbitrek

Trening je započeo zagrijavanjem- vozila sam bicikl desetak minuta, zatim sam uz pomoć pilates lopte radila trbušnjake. Kad su na red došli ženski sklekovi te vježbe za trbuh i ruke, već su mi se glavom počele motati misli - Pa zar nije bilo dosta? i Ne mogu više!!, dok me Tomislav mirno gledao pogledom egzekutora, a ja u sebi proklinjala svaki komadić čokolade, svaki zalogaj pizze.

Za kraj treninga poslao me na orbitrek, spravu koju sam, za vrijeme svojih rijetkih posjeta teretani, zaobilazila u širokom luku i to na dobrih 20 minuta. Dahtajući već oko pete minute vježbanja, na nivou težine 2, sama sam sebe tješila – Možeš ti to, još samo malo! i napeto gledala u ekran te nesretne sprave na kojoj je vrijeme, kako mi se činilo, protjecalo puno sporije nego inače. Prvom prilikom sam nestala iz dvorane, strahujući unaprijed kako će izgledati sljedeći trening.

A sada u shopping

S druge strane, to isto poslijepodne uključivalo je i jednu ugodnu aktivnost – shopping, točnije nabavku namirnica. Kako moj jelovnik sadržava u najvećoj mjeri žitarice (proso, leću, ječam, lan), povrće i voće, veći dio kupovine provela sam motajući se oko polica zdrave hrane, na koje dosad nisam obraćala pretjeranu pozornost. U ponedjeljak navečer, moj je hladnjak bio napunjen nekim novim, za njega netipičnim namirnicama i doživio totalni makeover, a ja sam počela osjećati posljedice treninga – muskulfiber.

Računala sam na to da će mi vježbanje biti najteži i najzahtjevniji dio programa mršavljenja. Na drugi trening u utorak sam došla nemirna, ne znajući što mogu očekivati, ni kakav će pristup imati Srđan, moj osobni trener.

Nastavak Aninog dnevnika možeš očekivati idući tjedan...

Pomoć pri mršavljenju

Uz Nativu vježbanje je lakše

Ana tijekom svakog treninga pije Nativa zeleni čaj s limunom koji krijepi, a blagi kofeinski sastojak u njemu drži um budnim kao i obična kava, ali sa nježnijim i dugotrajnijim efektom.

Naoružana s dovoljno tekućine, rezultati vježbanja su puno vidljiviji. U samo jednom satu vježbanja, tijelo gubi veliku količinu vode i minerala, a s Nativom ti gubici mogu biti nadoknađeni brzo i učinkovito.

Nativa čajevi zahvaljujući svojim prirodnim sastojcima imaju pozitivan učinak na um i tijelo. Nativa nudi kombinaciju blagotvornih čajeva i osvježavajućeg voća.

Više info na: www.rauch.cc.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.