Zdravlje 11. rujna 2015.

Usta su ogledalo našeg zdravlja!

Zubi-Zena
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tijekom Mjeseca oralnog zdravlja od 12. rujna do 12. listopada 2015. u Zagrebu, Osijeku i Splitu, organizirat će se događanja, radionice, kazališne predstave i promotivne akcije s ciljem jačanja svijesti o potrebi preventivnog djelovanja na oralno zdravlje te o utjecaju zdravlja usne šupljine na cjelokupno zdravstveno stanje organizma

Hrvatska komora dentalne medicine i ove godine, na Europski dan oralnog zdravlja, 12. rujna, kreće s kampanjom Mjesec oralnog zdravlja. Kampanjom se želi ukazati na potrebu preventivne edukacije svih građana Republike Hrvatske, osobito najmlađe dobi, stoga je većina aktivnosti u ovogodišnjem Mjesecu oralnog zdravlja namijenjena upravo njima.

Klikni na specijal ''Zdravi zubi''.

Glavni partner Hrvatske komore dentalne medicine u ovogodišnjem Mjesecu oralnog zdravlja je Vademecum koji ove godine slavi 110 godina. Cilj promotivnih aktivnosti je osvijestiti najmlađe i educirati ih o važnosti održavanja i zaštiti oralnog zdravlja pa su pripremili mnogo aktivnosti za zabavu i edukaciju djece tijekom cijelog mjeseca, a prva se održava na Trgu bana Jelačića s početkom u 10 sati koju vodi simpatična Iva Šulentić. Natjecanje u čišćenju zuba od karijesa, gađanje čaša u zabavnom šatoru, bojanje i crtanje te druženje s maskotom Krokom uz pregršt poklona za najmlađe i roditelje.

Za edukativni dio najmlađih zadužen je Curaprox koji će sa studentima dentalne medicine održati radionice o pravilnom održavanju higijene dječjih zubića, te ih nagraditi s poklon paketima. Povodom Mjeseca oralnog zdravlja sponzori djeci poklanjaju predstavu “Denis i Kroko” koja će se moći vidjeti u shopping centrima City Center one i Portanova u Zagrebu, Osijeku i Splitu, te u dječjim vrtićima.

Oprez, gazirana pića otapaju zube!

Mjesec oralnog zdravlja, 12.09.-12.10., aktivnosti:

  • 12.09. Trg bana Jelačića 10 -13 h, voditeljica Iva Šulentić, igre i radionice za djecu
  • 19.09. City Center one West 11-13 h, Zagreb, predstava za djecu ”Denis i Kroko” i radionica
  • 26.09. Portanova 11-13 h, Osijek, predstava za djecu ”Denis i Kroko” i radionica
  • 03.10. City Center one 11-13 h, Split, predstava za djecu ”Denis i Kroko” i radionica
  • 10.10. City Center one East 11-13 h, Zagreb, predstava za djecu ”Denis i Kroko” i radionica

Što se krije iza neugodnog zadaha?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.