Zdravlje Prirodno liječenje 11. srpnja 2019.

Žena umrla nakon što je s otvorenom ranom ušla u more!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Carolyn Fleming umrla je zbog bakterije koja jede meso dva tjedna nakon što je posjekla nogu u vodama otoka Anna Maria na Floridi, prenosi NBC.

Naime, Amerikanka je pala u vodu na plaži Coquina sredinom lipnja ove godina te zadobila ranu na lijevoj nozi, rekli su njezin sin Wade i snaha Traci. Par i njihovo dvoje djece proveli su tjedan s Carolyn nakon putovanja iz Pittsburgha, odakle potječe. "Oduvijek je željela živjeti na Floridi", objasnila je Traci Fleming, dodajući: "Voljela je ocean i hodati po plaži". 

"Carolyn Fleming izašla je iz vode 14. lipnja s ranom od dva centimetra i udarcem na njezinoj potkoljenici, ali ozbiljnost rane dramatično se povećala tijekom toga vikenda", rekla je Traci, dodajući: "Nije pokazivala simptome tog dana i sljedećeg jutra, kad je njezina obitelj došla. Ali tog popodneva rekla im je da je u bolovima. Šesnaestog lipnja njezina je noga bila crvena i natečena, a njezini su je prijatelji natjerali da ode u bolnicu gdje dobila injekciju protiv tetanusa i antibiotik."

Sutradan je njezina potkoljenica bila crna, a njezini prijatelji su je našli bez svijesti na podu spavaće sobe te su nazvali hitnu pomoć. U bolnici joj je dijagnosticiran nekrotizirajući fasciitis, smrtonosna infekcija poznata kao bakterija koja jede meso, brzo se širi i ubija meko tkivo tijela. Simptomi uključuju crveno ili ljubičasto bolno oticanje, uključujući i izvan zahvaćenog područja, nakon čega slijedi vrućica, umor i povraćanje. 


Traci Fleming je napisala kako je njezina svekrva preživjela dva moždana udara te je bolovala od zatajenja bubrega. Ona i njezin suprug vratili su se na Floridu kako bi bili s Carolyn u njezinim posljednjim danima. "Cijeli tjedan smo proveli s njom dok je bila na aparatima za održavanje na životu", rekla je Traci Fleming. 

Možda te zanima... Šokantno: nakon tetoviranja crnom kanom, djevojčica dobila kemijske opekline Zdravlje

Carolyn Fleming umrla je 27. lipnja u 77. godini života. "Lynn je danas mirna otišla, a Wade ju je držao za ruku", napisala Traci Fleming na Facebooku, dodajući: "Ironično je da je toliko voljela plažu i nije mogla čekati da se povuče tamo, ali joj je to oduzelo život."

Potvrđen je nekrotizirajući fasciitis kao službeni uzrok smrti, a prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti svaka treća osobe umire od ove infekcije. 

Možda te zanima... Šokantno: Neobična kvržica na njenom licu bio je - živi crv! Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.