Zdravlje Simptomi i pomoć 05. srpnja 2018.

Šokantno: Neobična kvržica na njenom licu bio je - živi crv!

Foto: Screenshot
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tridesetdvogodišnja Ruskinja primijetila je kako ima pokretnu kvržicu na licu, što se kasnije ispostavilo da je crv parazit. Postala je medicinski fenomen kojeg je zabilježio i New England Journal of Medicine.

Prema najnovijem izvještaju New England Journal of Medicine, tridesetdvogodišnja Ruskinja (koja nije htjela podijeliti svoje ime) primijetila je kako joj se kvržica prvo počela kretati ispod lijevog oka pa se ponovo pojavila na desnoj, gornjoj očnoj vjeđi pet dana kasnije. 

Nakon 10 dana, pomaknula se na gornju usnu, što je uzrokovalo jaku otečenost. Ona i liječnici su cijelo vrijeme dokumentirali kako se kvržica pomicala pa je sve popraćeno zastrašujućim fotografijama.

 | Author: Screenshot Foto: Screenshot

Ruskinja je objasnila kako ju je pokretna kvržica znala svrbjeti, čak i peći, ali se osjećala dobro u cijelosti. Na kraju se ipak odlučila potražiti pomoć kod oftalmologa. 

Možda te zanima... Pokupili parazite na pješčanoj plaži koji su im unakazili stopala Zdravlje Možda te zanima... Čuvaj se ugriza: Recepti za domaće repelente protiv krpelja Zdravlje

Kakav je ovo parazit i kako ga možemo dobiti?

Pokretna je kvržica bila parazit poznatiji pod imenom Dirofilaria repens, vrsta dugačkog, tankog parazitnog crva koji ulazi u domaćina preko ugriza komarca, prema Centers for Disease Control and Prevention.

Postoje tri vrste koje se mogu nastaniti u ljudskom tijelu: D. immitis, D. repens i D. tenuis.

Većinom, ovi paraziti uglavnom napadaj pse, lisice ili rakune, ali dirofilariasis (zaraza ovim parazitima) češća je kod ljudi nego što to misliš. Liječnik koji joj je liječio, Vladimir Kartashev, profesor je medicine na Rostov State Medical University i sam je napisao studiju o ovom stanju prije tri godine. 

Rezultati su pokazali da je između 1997. i 2013. godine bilo prijavljeno blizu 1300 slučajeva s dirofilariasis infekcijom na području Rusije i Bjelorusije, i to uglavnom kod žena sa ruralnih područja, prenosi Woman's Health. Načini prevencije ove infekcije su repelenti i pokrivanje kože odjećom na područjima na kojima ima puno komaraca.

Na sreću, crv je iz neimenovane Ruskinje kirurški uklonjen i uspjela se potpuno oporaviti. 

  • Default avatar -
    Ruthwilson

    Obratite se: druzaiherbalcure@gmail.com za bilo kakav zdravstveni problem, nikad nisam mislio da ću pisati ovu poruku, ali nakon 5 godina i gotovo izgubio svoj brak jer ne mogu imati dijete, Moj prijatelj preporučio dr Uzai da ja sam me uvjerio da ga kontaktiram, pripremio mi je korijen za travu, što me zatrudne, u roku od tri tjedna trudno sam (i naravno!) i rodila lijep zdravi dječak travnja, Dr. UZAI Herbal Remedy Je pouzdan lijek za sve vrste problema

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.