Zdravlje 24. travnja 2019.

Za tri dana moguće je ugraditi implantate u obje čeljusti i to bez boli

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U stomatološkoj ordinaciji dr. Andreje Puntijar u Zagrebu koriste implantate švicarskog proizvođača Ihde čija je prednost što su jednokomponentni, znači jedan dio se stavlja u kost, a drugi dio je već vani. Taj dio koji je vani nadomješta zub i na njega dolazi krunica.

"Dio implantata koji je u kosti postavlja se u više sfere kosti, one koje nisu podložne resorpciji što znači da su dovoljno čvrste. Još jedna prednost ove metode je što se tijekom zahvata ne trebaju podizati sinusi. Sustav implantata je takav da nam omogućava da zaobiđemo sinus i opet idemo prema kostima koje su čvršće.

 | Author: Dr. Andreja Puntijar Foto: Dr. Andreja Puntijar PRIJE: Pacijent ima protezu, zagriz je obrnuti preklop što stvara teškoće kod jela te je i estetski problem

 

Ne podižemo sluznicu kako bi postavili implantate – nema flapa što ovu metodu čini manje invazivnom", kaže dr. Puntijar i objašnjava da je ovaj način rada preuzet iz ortopedije: "Po metodi koju koristimo smatra se da kost miruje 72 sata, nakon čega dolazi do okoštavanja. Kada počne proces okoštavanja pacijent mora imati gotov rad u ustima, odnosno gotove fiksne metalkeramičke krunice."

 | Author: Dr. Andreja Puntijar Foto: Dr. Andreja Puntijar POSLIJE

Prilikom ugradnje implantata pacijent dobiva lokalnu anesteziju tako da prilikom rada nema boli. "Nakon ugradnje implantata pacijentu dajemo sredstvo protiv bolova (analgetik). Ovaj sustav se već dugi niz godina koristi u Njemačkoj, Švicarskoj, Rusiji, Bugarskoj, Rumunjskoj, Češkoj, Indiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima", kaže doktorica.

 | Author: Dr. Andreja Puntijar Foto: Dr. Andreja Puntijar PRIJE: Pacijentica s gornjom protezom, proteza je ispadala i nije bila stabilna

 

Ako se radi cijela čeljust, po protokolu koji slijedi dr. Puntijar u gornju čeljust ide 10 implantata, a u donju 8 i na te implantate dolazi fiksni metalkeramički most od 12 do 14 zuba ovisno o širini grebena. "Ova metoda se koristi kod pacijenata koji imaju parodontozu osteoporozu - znači metoda je pogodna za pacijente gdje je izražen gubitak kosti. Budući da ne ovisimo o 'nižim'  sferama kosti koristimo posebno prilagođene implantate. Ovisno o vrsti implantata koje koristimo o tome ovisi i cijena. Ako, pacijenti žele točnije informacije o cijeni najbolje je doći na besplatne konzultacije ili nam mogu na e-mail poslati ortopan - snimku čeljusti", kaže dr. Puntijar.

 | Author: Dr. Andreja Puntijar Foto: Dr. Andreja Puntijar POSLIJE

Ordinacija se nalazi u hotelu Puntijar u Zagrebu te se pacijentima nudi i smještaj po povoljnijim cijenama. Ako pacijent odluči odsjesti u hotelu, osoblje se brine da dobiva posebnu hranu prilagođenu njegovom trenutnom stanju.

 | Author: Žarko Bašić/PIXSELL Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

"Sve je gotovo za 72 sata i pacijent se može vratiti kući i nastaviti normalno sa svojim aktivnostima. Ovisno o vrsti zahvata, bitno je da pacijenti dolaze na kontrole. A, ono što uvijek volim naglasiti je važnost higijene koju pacijent treba održavati. Pacijenti dobiju sve potrebne informacije, a mi im uvijek stojimo na raspolaganju", kaže dr. Puntijar.

Nekirurški estetski zahvati kao nadopuna stomatološkoj praksi

Novost u stomatološkoj ordinaciji dr. Andreje Puntijar su nekirurški estetski zahvati. "Botoks se koristi za opuštanje mišića kako bi se spriječio daljnji nastanak bora. Botoks je protein koji se dobiva od bakterije Clostridium botulinum i u znanstvenim istraživanjima nema zabilježenih nuspojava.

 | Author: Dr. Andreja Puntijar Foto: Dr. Andreja Puntijar PRIJE

Također koristimo i filere hijaluronske kiseline od austrijskog proizvođača Croma s certifikatom. Hijaluronska kiselina je sastavni dio organizma čovjeka te ubrizgana u kožu vraća koži njezin prirodni volumen i potiče nastanak novih kolagenskih vlakana. Tako se licu vraća izgubljeni volumen i svježina", objasnila je dr. Puntijar. 

 | Author: Dr. Andreja Puntijar Foto: Dr. Andreja Puntijar POSLIJE

Stomatolozi su izvrsno upoznati s anatomijom lica i precizna upotreba igle je dio njihove svakodnevice što ih čini idealnima za nekirurške estetske zahvate.

Fileri Možda te zanima... Nekirurškim anti aging tretmanima mogu se postići veliki rezultati
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      romeo

      A cijena je od 50 tisuća na dalje.Tko voli nek izvoli ja bi ali novaca nemam.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.