Zdravlje 28. ožujka 2022.

Will Smith ošamario voditelja Oscara jer je uvrijedio njegovu ženu zbog zdravstvenog stanja

Foto: Doug Peters/Press Association/PIXSELL Jada Pinkett Smith i Will Smith dobitnik Oscara
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sinoćna dodjela Oscara koja se održala u Dolby Theatreu, nakon što je protekle dvije godine zbog pandemije bila izmještena i bez glamura zasjenjena je fizičkim napadom glumca Willa Smitha na komičara i voditelja dodjele Chrisa Rocka.

Imače, Will Smith osvojio je prvog Oscara za glavnu ulogu u filmu "Kralj Richard", u kojemu glumi oca teniskih zvijezda Serene i Venus Williams. Rock se očito neuspješno našalio i usporedio izbrijanu glavu Smithove supruge Jade Pinkett Smith s frizurom Demi Moore u filmu G.I. Jane te rekao da jedva čeka da snimi G.I. Jane 2 .

Smith je burno reagirao jer Jada pati od alopecije zbog koje i brije glavu i opalio šamar Chrisu Rocku te mu poručio uz psovku da ne uzima ime njegove supruge u svoja usta. Nakon šamara uslijedilo je par sekundi neugodne tišine nakon koje je Rock nastavio s ceremonijom. Četrdesetak minuta kasnije Smith se dok je primao Oscara kroz suze ispričao Akademiji filmske umjetnosti i znanosti  te kolegama, a Rocka je izostavio. Akademija filmske znanosti i umjetnosti na Twitteru nakon ceremonije objavila je da ne odobrava nasilje bilo koje vrste.

Will Smith udario Chrisa Rocka na Oscarima | Author: Doug Peters/Press Association/PIXSELL Foto: Doug Peters/Press Association/PIXSELL Will Smith žali kako je reagira na Oscarima i sram ga je te se javno ispričao Chrisu Rocku

Pinkett Smith o alopeciji

Jada Pinkett Smith već nekoliko godina javno govori o alopeciji i svom iskustvu gubitka kose zbog koje je i obrijala glavu. U jednom intervjue ispričala je kako je ispočetka bilo teško i zastrašujuće suočiti se s gubitkom kose. "Tuširala sam se i odjednom su mi ruke bile pune kose. Bila sam prestrašena, ali prihvatila sam to i počela se šišati na nulu", ispričala je Pinkett Smith

 | Author: instagram Foto: instagram

Uzroci gubitka kose kod žena

Postoji nekoliko vrsta gubitka kose, a najčešće su androgena alopecija i telogen effluvium. Androgena alopecija je vrsta gubitka kose koja je uglavnom genetska i pogađa polovicu muškaraca i žena. Osobe s androgenom alopecijom imaju višu razinu hormona zvanih androgeni u folikulima kose. Ovi androgeni ne samo da skraćuju ciklus rasta dlake, već također uzrokuju kraće i tanje pramenove kose koji ne počnu ponovno rasti odmah nakon što ispali. Telogen effluvium je još jedna vrsta gubitka kose i radii se o pretjeranom opadanju kose. Iako nije poznata njegova točna stopa pojavljivanja, smatra se da je telogen effluvium prilično čest kod odraslih osoba u nekom trenutku života. Ponekad je akutan, javlja se u kratkom vremenskom razdoblju, a u drugim slučajevima je kroničan ili dugotrajan.
 

Možda te zanima... Will Smith o nemonogamnom braku s Jadom: Ne želimo se osjećati kao u zatvoru Psiha i seks

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.