Psiha i seks 28. rujna 2021.

Will Smith o nemonogamnom braku s Jadom: Ne želimo se osjećati kao u zatvoru

Foto: shutterstock Jada i Will priznali su da monogamija nije za njih, a istu odluku donosi sve više parova
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sve je više parova koji odbacuju monogamiju, a jedan od njih su Will Smith i Jada Pinkett Smith koji su o svom nekonvencionalnom odnosu javno istupili nekoliko puta

Monogamija je većini društva zlatni standard veze i ne mogu se zamisliti u drugačijoj vrsti odnosa. Slično je razmišljao i Will Smith, sve dok mu supruga Jada nije pokazala drugačije. Par je još prošle godine priznao kako monogamija više nije za njih, a sada je detaljnije o braku progovorio za GQ magazin

Will i Jada Smith postali su jedan od najtransparentnijih parova Hollywooda nakon što su javno priznali detalje svog nekonvencionalnog odnosa. Par je prošao kroz brojne uspone i padove u dugogodišnjoj vezi nakon što je javnost doznala kako je Jada, još u braku s Willom, započela vezu s 27-godišnjim Augustom Alsinom. U novom intervjuu Will je priznao kako su on i Jada imali duge razgovore o tome hoće li javno priznati prirodu njihovog odnosa te da su zaključili kako je autentičnost važnija od mišljenja javnosti. 

Kompromis i povjerenje kao osnova odnosa

Smith je priznao kako njegova supruga Jada nikada nije vjerovala u tradicionalni pojam braka: "Jada je imala članove obitelji koji su bili u nekonvencionalnim odnosima. Upravo zato je odrasla na potpuno drugačiji način nego što sam ja odrastao. Oko toga smo vodili brojne duge rasprave, što je za nas savršena veza? Kroz godine smo ipak odabrali monogamiju, iako to za nas nije bio savršen odnos". Dodao je kako su oboje morali raditi kompromise, a da je na početku veze to uglavnom bila Jada koja je prihvatila njegove tradicionalne vrijednosti. 

Ipak, nezadovoljstvo je s vremenom raslo i Jada je sreću pronašla na drugim mjestima. Smith je objasnio i kako je na taj njezin potez bio ljut i da je u jednom trenutku skoro zatražio razvod, no da su nakon brojnih razgovora i terapija kod stručnjaka za intimnost uvidjeli da monogamija jednostavno nije nešto u čemu se snalaze. 

"Jedno drugome pružili smo povjerenje i slobodu, jer vjerujemo da svatko treba pronaći svoj put. Brak za nas ne smije biti zatvor", rekao je Will za GQ. Will i Jada su pravi primjer kako kompromis i povjerenje funkcioniraju u romantičnim vezama. Ponekad je teškoće potrebno detaljno komunicirati i razraditi prije nego što od braka odustanemo, a nekonvencionalni oblici veze su nešto o čemu trebamo razmisliti. 
 

Možda te zanima... Poliamorija: Ako si se pitala kako to može funkcionirati, evo priče Psiha i seks

Nemonogamni odnosni nisu za svakoga, ali su u porastu

"Shvatite da naš primjer nije za svakoga i ja ga ne preporučujem svakome", jasno je napomenuo Will. Ipak, čini se da je monogamija koncept koji polako postaje sve manje popularan. To pokazuju i brojke istraživanja provedenog u Americi u kojem čak trećina ispitanika navodi nemonogamne odnose kao savršen oblik veze. Najviše zagovornika ne monogamnih odnosa su milenijalci, a jedna od njih je upravo i kći Jade i Willa, Willow. 

Jada je u nekoliko intervjua izjavila kako u tom izboru podržava svoju kći, a s time se složio i Will. Ipak, mnogi i danas osuđuju nemonogamne odnose te su glasno kritizirali istup obitelji Smith. Will na to dodaje da su slobode koje je iskusio s Jadom i koje su pružili jedno drugome, kao i bezuvjetna podrška, za njega najviša definicija ljubavi te da zbog toga ne žali. 
 

Možda te zanima... Znanstveno dokazano da monogamne veze "guše" ženske orgazme Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.