Zdravlje Wellness 28. rujna 2022.

Vodič kroz 13 termi u Sloveniji, odaberi najbolju u skladu sa svojim potrebama

Foto: TZS
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Osim kao zemlja velike prirodne ljepote, Slovenija je poznata i po svojim brojnim ljekovitim termalnim izvorima. Ako si odlučila u toplicama provesti vikend ili godišnji odmor Slovenija je izvrsna destinacija, a jedini problem bi ti mogao biti kako se od 13 fantastičnih toplica odlučiti za one koje tebi najviše odgovaraju. Zato ti donosimo vodič koji će ti pomoći u odbiru idealnih baš za tebe.

Bez obzira koji dio Slovenije odabereš Alpe, Mediteranski dio, Panonsku nizinu i Kras svuda ćeš naći ljekovite termalne vode čije su dobrobiti za zdravlje znanstveno dokazane. Slovenske toplice su na dobrom glasu jer osim termalnih izvora tu su i mineralne vode za piće, mineralni pelud, talasoterapija s morskom vodom, slanom vodom, ljekovitim solanskim blatom te blagotvornom klimom s aerosolima. Prednost odlaska u slovenske toplice je i što bez obzira na godišnje doba u ponudi osim uživanja u wellness ritualima nude i razne druge aktivnosti i doživljaje.

Okolice lječilišta imaju uređene staze za hodanje, vožnju biciklom, planinarenje, golf, jahanje. Kada je smještaj u pitanju mogućnosti su doista raznolike. Od luksuznih hotela s pet zvjezdica, boutique hotela, apartmanskih naselja, vila i kampova do vrlo specifičnih oblika smještaja, poput boravka u indijanskom selu. Možeš birati hoćeš li boraviti u živahnom lječilišno-turističkom centru ili termama u prirodi s intimističkim ugođajem. Možeš odabrati i terme ovisno ideš li sama, s obitelji ili partnerom i prijateljicom. U slovenskim termama do virtuoznosti je razvijena ponuda medicinskih usluga, preventivnih programa, usluga u wellness centrima. Pojedini slovenski termalni centri imaju na raspolaganju više od 10 tisuća četvornih metara vodenih površina s različitim tematskim vodenim parkovima. Imaju unutarnje i vanjske bazene  s različitim temperaturama tako da svatko može naći nešto za sebe.
 

Radenci Health Resort

Gotovo stoljeće i pol lječilišne tradicije i iskustva u liječenju srčanih bolesti, termalni bazeni i ljubazno osoblje koje će ti se posvetiti svim srcem – samo su neki od dobrih razloga da posjetiš Zdravilišče Radenci. Ako se tome doda 250 sunčanih dana u godini i legendarna mineralna voda koju možeš piti ravno iz izvora ili njome napuniti kadu i uživati ​​u njezinim mjehurićima dobila si odmor od kojeg će ti srce pjevati.

 | Author: TZS Foto: TZS

Terme Zreče

Smještene su ispod Hrvatima jednog od dražih skijališta - Rogle. Wellness ponuda u Termama Zreče je bogata, a parovi će se sigurna osjećati ugodno opuštajući se u ljekovitoj termalnoj vodi bogatoj kalcijem, magnezijem i hidrogenkarbonatom kao i u sauna selu gdje svaka kuća/sauna pruža drugačije iskustvo. U ponudi su i specijalni tretmani za njegu lica i tijela te luksuzne kupke. Temperatura termalne vode u vanjskim i unutarnjim bazenima u Termama Zreče je od 27 °C do 35 °C.

 | Author: TZS Foto: TZS

Terme 3000 - Moravske Toplice

Zaboravi na brige i uroni u crnu termomineralnu vodu u hotelskim bazenima ili ogromnom vodenom parku. Prepusti svoju udobnost u ruke iskusnih medicinskih i wellness stručnjaka, kreni na ukusno putovanje otkrivanja lokalne kuhinje ili jednostavno pusti da ti pogled luta zelenilom golf terena. U Termama 3000 – Moravske Toplice šarm Prekmurja osvojit će sva tvoja osjetila!

 | Author: TZS Foto: TZS

Talaso Strunjan

Poznato slovensko lječilište i talasoterapeutski centar nalazi se u zaštićenom krajobraznom parku na slovenskoj obali. S čak 2300 sunčanih sati godišnje, Talaso Strunjan pruža brojne mogućnosti kako za opuštajući tako i za aktivan odmor te naravno blagotvorne učinke mediteranskog mora, klime, blata i soli. Bezbroj je mogućnosti za planinarenje i šetnju u Strunjanu i okolici. Sportaši će uživati ​​u trčanju i vožnji biciklom po prekrasnoj slovenskoj obali. Također možeš vježbati u hotelu, bilo sama ili na vođenim vježbama – u vodi i izvan nje.

 | Author: TZS Foto: TZS

Terme Olimia

Otkrij blagotvorno djelovanje termalne vode i osjeti snagu prirode. Istraži čarobni svijet službeno najboljeg wellnessa u Sloveniji, prepusti se vodenom toku i odaberi opuštajući tretman u SPA centrima, uživaj u bogatim programima sauna, nauči i živi selfness filozofiju ili riješi zdravstvene probleme uz pomoć suvremene i alternativne medicine. Tu je i Family Wellness  prvi slovenski obiteljski wellness, i nadaleko poznati termalni park na otvorenom jedinstveni su svjetovi vodenih atrakcija koje obožavaju i djeca i njihovi roditelji. Bilo da tražiš bijeg pun avanture ili jedinstvenu kongresnu destinaciju, učini nešto za sebe i posjeti Terme Olimia!

 | Author: TZS Foto: TZS

Terme Ptuj

Odmaranje ili aktivnosti za poboljšanje tjelesne kondicije? U Termama Ptuj kažu: I jedno i drugo! Broji zamahe plivanja u vodenom parku i uživaj u ptujskoj termalnoj vodi. Golf i sauna. Jutarnje trčanje i opuštajuća masaža. Joga i tretman pomlađivanja. Bicikliranje i okrepljujuće kupke. U Termama Ptuj znaju da se, poput heroja starog Rima, i suvremeni heroji navikli na brz tempo života kunu u aktivnu regeneraciju. Posjeti Terme Ptuj i pronađi novu snagu za korak sa svakodnevicom.

 | Author: TZS Foto: TZS

Medicinski centar Rogaška

Renovirani zdravstveni i beauty centar s tradicijom dugom 400 godina i predivnim parkom je najveće, najstarije i jedino slovensko lječilište za rehabilitaciju bolesnika, registrirano za liječenje u toplicama po standardu tipa 8. Zadovoljni posjetitelji i nekoliko stotina godina uspješnog rada dokazuju da liječenje u toplicama doista pomaže bržoj rehabilitaciji, smanjenju funkcionalnih tegoba i poboljšanju kvalitete života. Lječilišta uglavnom posjećuju pacijenti kojima je potrebna rehabilitacija nakon bolesti probavnog sustava i bolesti metabolizma. Ovdje se također nalazi izvor mineralne vode Donat Mg - vode bogate magnezijem.

 | Author: TZS Foto: TZS

Terme Dobrna Spa

Lječilište Terme Dobrna posebno je zbog okoliša u kojem se nalazi i zgrada koje su zaštićeno kulturno dobro. Ponuda smještaja je također raznolika pa je moguće odabrati posebne apartmane s privatnom spa zonom opremljenom turskom saunom i vanjskom drvenom kadom s prirodnom termalnom vodom. U Termama Dobrna imaju široku ponudu tretmana za liječenje: ginekološka oboljenje, tretmane za žensku i mušku inkontinenciju, artritis, reumatska oboljenja, neurološke bolesti, boreliozu, osteoporozu, debljinu, stres.

 | Author: TZS Foto: TZS

Terme Šmarješke Toplice spa

U Šmarješkim Toplicama ljepota Donje Kranjske i blaga klima savršeno nadopunjuju ljekovito djelovanje termalne vode. Na tradiciji profesionalizma izgradili su i izvrstan wellness za koji su uz vjernost gostiju dobili i nekoliko visokih nagrada. U ponudi je i izvrsno razrađen wellness program uz liječnički nadzor. U Šmarješkim toplicama možeš završiti popularan program mršavljenja ili postiti pod stručnim nadzorom. Svi oni koji žele živjeti punim plućima u svojim zlatnim godinama pozivaju se da se pridruže programu Za zdrave godine.

Terme Portorož, LifeClass Portorož

Ukusnu i zdravu mediteransku kuhinju, world-class hotele, sveobuhvatan wellness i termalne bazene te 800 godina tradicije u prakticiranju alternativne i komplementarne medicine možeš naći u Termama Portorož. Tijekom cijele godine Terme Portorož nude mogućnost kupanja u bazenima s grijanom morskom vodom i uživanje u programima šest wellness centara baziranih na wellness, beauty i anti-aging uslugama, rekreacijskim i medicinskim uslugama.

Terme Dolenjske Toplice spa

Termalne vode u Dolenjskom kraju izviru s dubine od gotovo tisuću metara. U ponudi su različiti wellness programi za pojedince i parove kao i sportsko rekreativni programi poput aerobika i nordijskog hodanja. Smještajem će biti zadovoljni i najizbirljiviji.

 | Author: TZS Foto: TZS

Terme Čatež spa

Termalni metropolis dostupan 365 dana u godini s najvećim vanjskim i unutarnjim vodenim bazenima i brojnim atrakcijama.
Posjeti vodene atrakcije i bazene raznih oblika s termalnom vodom temperature između 26 i 36 °C. Osim u bazenima u Čatežu se možeš opustiti spa & wellness centru i raznim masažama.

 | Author: TZS Foto: TZS

Thermana Laško Spa

Istraživanja su pokazala da voda iz Laških termi, osim blagotvornog kemijskog sastava, ima i povoljno bioenergetsko djelovanje što pridonosi uspostavljanju energetske ravnoteže u organizmu. Ionski sastav i pravilan oblik kristala već 155 godina brinu o ponovnom uspostavljanju zdravlja i dobrobiti organizma. Lječilište Laško uz rijeku Savinju pohodili su i rimski legionari, a za vladavine cara Franje Josipa I. tu je bilo mondeno lječilište. Wellness Spa Centar ima široku ponudu masaža i kupki među kojima su medne i pivske.

Više informacija o slovenskim termama potraži na ovom linku!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.