Zdravlje 13. listopada 2010.

Važno je disati na nos!

Nemetova_-_Slika
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Disanje na nos je jedino zdravo disanje. Nos djeluje poput mehaničkog i kemijskog filtra koji pročišćava udahnuti zrak i uništava mikroorganizme koji su uzročnici bolesti. Nos djeluje i kao klima uređaj koji grije prehladan udahnuti zrak, hladi pretopao i ovlažuje suhi zrak

Toliko je učinkovit da se primjerice udahnuti zrak na južnom polu od –40⁰C na prolazu kroz nos zagrije gotovo do tjelesne temperature, a suhi zrak se ovlaži do potrebne razine vlage. Na taj način je nos čuvar pluća, ali i zdravlja općenito.

Nemogućnost disanja na nos ili otežano disanje na nos itekako se može negativno odraziti na zdravlje i raspoloženje djeteta. Remeti ga u dnevnim aktivnostima, otežava mu san i s pravom zabrinjava roditelje.

S hladnijim klimatskim uvjetima jeseni i zime te nepovoljnim mikroklimatskim uvjetima uzrokovanim najčešće centralnim grijanjem i dolaskom sezone respiratornih infekcija, ti su problemi sve prisutniji i sve izraženiji.

Prva radionica održat će se 13. listopada

S ciljem da pomognu djeci i njihovim roditeljima, Poliklinika Nemetova organizira radionice za sve roditelje koji žele naučiti pravilno održavati higijenu nosa male djece, u cilju svladavanja dišnih problema djece.

Radionice će se održavati svaki tjedan u ugodnom prostoru poliklinike, smještene na sjevernim obroncima Zagreba, pod stručnim vodstvom liječnika specijalista.

Termin prve radionice je 13. listopada, u vremenu od 18 do 19 sati, a za prisustvovanje radionici potrebno je najaviti se na radionica@poliklinika-nemetova.hr.

Osobitosti i prednosti Poliklinike Nemetova

Poliklinika Nemetova u svojoj 30 godina dugoj tradiciji profilirala se u jedan od najprepoznatljivijih simbola zdravstva, prvenstveno kroz glas više milijuna svojih zadovoljnih i vjernih korisnika u cijelom tom razdoblju. Korisnici zdravstvenih usluga Poliklinike Nemetova osobe su svih dobnih skupina, koje imaju proaktivan pristup prema brizi o svojem zdravlju.

Osobitost i prednost poliklinike počiva u povezanosti dijagnostike i medicinskih programa. Zdravstveni rizici i određene dijagnoze tretiraju se sukladno najvišim zahtjevima i standardima koji se temelje na vrhunskim medicinskim kadrovima i suvremenoj medicinskoj opremi.

Više info na: www.poliklinika-nemetova.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.