Zdravlje Simptomi i pomoć 10. siječnja 2017.

Utjecaj kulture na pojavu poremećaja hranjenja - predavanje sociologa

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Poremećaji hranjenja su psihički poremećaji koji zahvaćaju prvenstveno mlade ženske osobe. Procjenjuje se da u Hrvatskoj trenutno oko 40.000 ljudi boluje od anoreksije, bulimije i nespecifičnog poremećaja hranjenja.

Mnogi smatraju da su za porast broja oboljelih od anoreksije i bulimije odgovorni mediji, modna i kozmetička industrija koja "fotošopira" stvarnost.  

Anoreksija_2 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Centar za poremećaje hranjenja BEA poziva sve zainteresirane na predavanje sociologa Marka Brkića pod nazivom 'Poremećaji hranjenja - konstrukcija ženskosti u kulturi'  koje će se održati u subotu 21.siječnja od 11 do 13 sati na adresi Ribnjak 38, Zagreb.

Mag. soc. Marko Brkić predstavit će osnovne postavke feminističkog pristupa poremećajima hranjenja, te dati svoje viđenje utjecaja kulture na složeno oblikovanje ženskog identiteta. Predavanje je oslonjeno na teoriju američke feministice Susan Bordo.

Dirljivo pismo djevojke koja se oporavlja od poremećaja prehrane

Sudjelovanje na predavanju je besplatno uz obaveznu raniju prijavu mailom na info@centarbea.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.