Zdravlje Prirodno liječenje 17. ožujka 2020.

Uskoro oštrije mjera za rad trgovačkih centara, kafića, kina, kazališta

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade koja je danas 17. 3. sazvana kako bi donijeli paket mjera za pomoć gospodarstvu zbog koronavirusa apelirao je na sve da detaljno prate upute Stožera i najavio oštrije mjere o privremenom ograničenju rada trgovina i drugih uslužnih djelatnosti.

"Mi ćemo idućih dana sigurno donositi mjere o privremenom ograničavanju rada trgovina, privremenoj obustavi rada nekih trgovina, trgovačkih centara, ugostiteljskih objekata, kino dvorana, knjižnica, kazališta, sportskih centara, teretana... Sada je trenutak da zauzmemo oštrije mjere nego što je percepcija", poručio je.

Možda te zanima... "Živimo u izolaciji godinu i pol, molim vas izdržite i vi koliko bude potrebno zbog svih nas" Psiha i seks

Izdvojio je i mjeru da u ovom razdoblju nema ovrha i deložacija, a rekao je i da će se odobravati beskamatni zajmovi i potpore za očuvanje radnih mjesta. A predstavio je i web stranicu www.koronavirus.hr gdje se mogu pratiti sve informacije o ovoj pandemiji.

Možda te zanima... Zabrinuta djeca: Kako svojim roditeljima objasniti opasnost od koronavirusa? Zdravlje

"Cilj mjera je da pokušamo odgoditi javna davanja poreznim obveznicima, kao porez na dohodak, na dobit, doprinose na mirovinsko i zdravstveno osiguranje za tri mjeseca, a ako bude postojala potreba za dodatna tri mjeseca. Želimo osigurati likvidnost gospodarstva, imamo spremnost Hrvatske banke za obnovu i razvitak, kao i komercijalnih banaka da budu pripremni osigurati sredstva za reprogramiranje postojećih kredita", naveo je Plenković

Više pročitaj na 24sata.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.