Zdravlje 16. prosinca 2011.

Ugodan i zdrav san bez bolova

Ortosan1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ortosan plus anatomski jastuk omogućuje ti ugodno i bezbrižno spavanje na boku i na leđima te uklanja tegobe poput migrene, obamrlost ruku i ramena, bolove u vratu i stražnjem dijelu glave. Zahvaljujući visokotehnološkoj tkanini - Outlast, Ortosan smanjuje zagrijavanje površine jastuka, a time i prekomjerno znojenje

Riješi se bolova u vratu!

Anatomski jastuk Ortosan plus omogućuje ugodno i bezbrižno spavanje osobama koje ujutro, nakon buđenja, imaju probleme kao što su:

  • bolovi u stražnjem dijeli glave sa širenjem u zatiljak i sljepoočnice
  • bolovi u vratu sa širenjem prema ramenima i rukama do vršaka prstiju
    ukočenost vratne muskulature
  • glavobolje poput migrene
  • smanjene pokretljivosti glave i vrata
  • žarenje niz kralježnicu
  • obamrlost ramena i ruku
  • hladnoća i žmarci u rukama

Anatomski jastuk Ortosan plus koristi se kao jedini jastuk pri spavanju, a predviđa spavanje na leđima i boku, a nikako na trbuhu. Spavanjem na jastuku adekvatne veličine, nakon razdoblja prilagodbe od 15 dana, počinješ spavati na način da ti je muskulatura u segmentu vratne kralježnice polako sve opuštenija. U većini slučajeva rezultat je ublažavanje, pa i potpuni nestanak tegoba sa kojima si se budio.

Važno je prihvatiti činjenicu da tegobe s kojima živiš nisu nastale preko noći, stoga i ne mogu nestati tako brzo. Za uspjeh je potrebna strpljivost i upornost. Jastuk treba koristiti neprekidno i ne smije se naizmjenično kombinirati sa drugim jastukom.

Kako odrediti veličinu jastuka?

U samom početku korištenja Ortosan plus jastuka tegobe koje imaš mogu se nakratko intenzivirati. Period prilagodbe traje od 15 do 30 dana nakon čega ćeš osjetiti poboljšanje.

Adekvatna veličina jastuka bira se prema konfekcijskom broju košulje: konfekcijski broj košulje do 38 odgovara jastuku S, od 38 do 40 jastuku M, od 40 do 43 jastuku L, a od 44 i više jastuku XL.

Korisnici čiji je konfekcijski broj na granici veličina, primjerice 43/44, veličinu jastuka određuju prema vrsti madraca na kojem spavaju. Ako spavaš na mekanom madracu odgovara ti jastuk L, a ako spavaš na tvrdom madracu jastuk XL.

Prednosti Outlast tkanine

Većina korisnika anatomskih i sličnih jastuka susreće se sa problemom zagrijavanja odnosno prekomjernog znojenja. Ortosan plus jastuk rješava i taj problem.

Površina jastuka koja je u dodiru s tijelom ispresijecana je malim kanalima. Na mjestu dodira tijela i jastuka kanalima cijelo vrijeme struji određena količina zraka. U svaku jastučnicu koja je isporučena sa jastukom ugrađen je sloj Outlasta - nove visokotehnološke tkanine koja je razvijena za potrebe vojne i svemirske industrije.

Outlast izjednačava temperaturu tijela i površine s kojom je tijelo u dodiru. Outlast u zimskom periodu akumulira toplinu, a ljeti je otpušta. Ova dva tehnološka rješenja kojma je opremljen Ortosan plus jastuk bitno smanjuju zagrijavanje površine jastuka, a time i samo znojenje.

Na kakvom madracu spavaš?

Dodatna komponenta koja utječe na kvalitetu spavanja jest i madrac na kojem spavaš. Madraci koji se koriste mogu se podijeliti u nekoliko grupa koje razvrstavamo prema materijalu izrade, tvrdoći izrade i starosti madraca

Vrstu madraca koji se koristi za spavanje zajedno sa Ortosan plus jastukom određuje korisnik. Zato treba napomenuti kako se u slučaju promjene madraca učinak spavanja na Ortosan plus jastuku može na neki period poništiti. Kada tijelo ponovo prihvati režim spavanja na novom madracu učinak Ortosan jastuka se vraća.

Korištenje Ortosan plus jastuka ne zamijenjuje i ne isključuje liječničku terapiju ili tjelovježbu koja ti je propisana. Naprotiv, korištenjem Ortosan plus jastuka iste samo nadopunjavaš.

Jamstvo sigurne kupnje

Ako ni nakon perioda prilagodbe od 30 dana nisi osjetio nikakvo poboljšanje odnosno ako postoji bilo koji drugi razlog da ti spavanje na jastuku ne odgovara, jastuk možeš vratiti uz cjelokupni povrat sredstava.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.