Zdravlje 11. kolovoza 2023.

U bolnici u Gospiću uspješno odstranjen tumor težak 16 kilograma

Foto: Facebook Tim liječnika koji su izveli operaciju
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iz bolnice u Gospiću je u četvrtak, devetog dana od rizične ginekološke operacije, otpuštena pacijentica iz čijeg je trbuha odstranjen preko 16 kilograma težak tumor, ona se osjeća dobro, a daljnje liječenje će ovisiti o patohistološkom nalazu, odnosno o tipu tumora, doznaje se u bolnici.

Ginekolog Darko Milinović, koji je tumor odstranio uz asistenciju ginekologinje Mirjane Vrkljan-Radošević, rekao je da je sve dobro prošlo zahvaljujući dobrim pripremama i stručnosti cijelog tima jer se radilo 'o velikom tumoru, najvećem ikad odstranjenom u Gospiću, ali i među najvećima u Hrvatskoj'. “Kod tako velikih tumora potisnuti su i pritisnuti svi organi u trbušnoj šupljini i treba poseban oprez da se primjerice mjehur ili velika krvna žila ne oštete rezom”, rekao je Milinović i pohvalio gospićku bolnicu, iako je, kako je rekao, riječ o relativno maloj bolnici.

Vrkljan-Radošević  za Hinu je rekla kako sve ovisi o odnosu liječnik-pacijent, o povjerenju u bolnicu i njeno osoblje. Opisala je kako je  pacijentici kod pripreme za operaciju jasno rekla: "Ovo nije prvi put da to radimo, vaši su nalazi takvi da vjerujem da se operacija može uspješno obaviti kod nas, ali samo o vama ovisi želite li da vas mi operiramo”.

Također je rekla da su sestre nakon operacije vagale tumor i da je teži od 16 kilograma. Pacijentica Ivanka Murgić je za Hinu rekla da se odlično osjeća, da jednostavno lakše živi, te je objasnila da je zbog povjerenja u svoje ginekologe tu zahtjevnu operaciju odlučila obaviti u Gospiću. “Naša je bolnica mala, ali imamo super doktore. U doktora Milinovića nisam ni malo sumnjala i zašto  bih onda išla nekud dalje”, rekla je 58-godišnja Ivanka, majka dviju kćeri i četiri unučica.

Osim Darka Milinovića i Mirjane Vrkljan-Radošević u timu za operaciju bili su i dr. Srećko Marinković, tehničarka Monika Kovačević, instrumentarka Ana Ratković i instrumentar Ivica Lenić. Milinović je poznat u javnosti zbog svoje političke karijere, a bio je i ministar zdravstva te potom ličko-senjski župan. On je i tijekom političke karijere radio u bolnici, uglavnom jedan dan u tjednu, te se potpuno vratio ginekologiji. Proljetos je kao drugi ginekolog u Hrvatskoj uspješno obavio odstranjenje maternice operacijom kroz rodnicu, primjenom nove metode v-NOTES, bez tzv. otvorene operacije.

 | Author: Facebook Foto: Facebook

Najveći tumor koji su odstranili bio je oko 20 kg

Milinović je na svom Facebook profilu podijelio iskustvo pacijentice kojoj je odstranjen tumor težak gotovo 20 kilograma, a na fotografijama je vidljiva drastična razlika u veličini trbuha prije i nakon operacije. U objavi ginekolog navodi: "Ovo objavljujem po želji pacijentice. Pitala me, doktore želim pohvaliti sve vas. Ne želim da ovakva briga i stručnost prođe nezapaženo. Imam li vaše dopuštenje? I sam sam mislio objaviti ali sam odustao misleći, dosta joj je muka, ali eto Ivanka je inzistirala pa eto. Do sada najveći tumor koji smo operirali težak oko 20 kg. Bilo je zeznuto,a Ivanka je danas kući sa svojim najmilijim. Jedna slika prije i nakon operacije(ravan trbuh). Kaže Ivanka vi ste kao plastični kirurg od ogromnog trbuha sada potpuno ravan". 
 

Možda te zanima... Kada ciste na jajnicima treba kirurški ukloniti? Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.