Nakon konzumiranja mlijeka imaš probavne tegobe – podrigivanje, nadutost, osjećaj težine u želucu, proljev i mučninu? Zdrava Krava te poziva na tribinu 'Netolerancija na laktozu', 17. travnja u Novinarskom domu u Zagrebu. Na tribini će sudjelovati eminentni hrvatski stručnjaci koji će ti objasniti sve što te zanima o rješavanju ovog problema
Poslušaj savjete stručnjaka
Nova proljetna tribina Zdrave Krave pod nazivom 'Netolerancija na laktozu' održat će se u Velikoj dvorani Novinarskog doma, Perkovčeva 2 u Zagrebu. Datum održavanja tribine je četvrtak, 17. travnja 2014. godine, s početkom u 18.30 sati. Tribina će se održati pod pokroviteljstvom Dukata.
Pripremi što više pitanja i dođi jer će vrhunski stručnjaci odgovarati na sva tvoja pitanja i kroz edukativnu raspravu dati savjete o netoleranciji na laktozu. Tim stručnjaka čine:
- Prof. dr. sc. Željko Krznarić – internist gastroenterolog i hepatolog, predstojnik Centra za kliničku prehranu na Klinici za unutarnje bolesti KBC-a Zagreb
- Dipl. ing. Mirja Jošić – nutricionistica, Vitaminoteka
- Inga Kesner Koren – direktorica razvoja proizvoda i regulatornih poslova, Dukat
- Prim. Alemka Jaklin Kekez – specijalist pedijatar i uži specijalist pedijatrijske gastroenterologije, voditeljica dijagnostike u Poliklinici za dječje bolesti Helena
- Svjetlana Vidović – osoba netolerantna na laktozu
Tribinu će voditi Ivana Šundov Hojan.
Vrijedne nagrade za posjetitelje
Nakon tribine svi mogu sudjelovati u zdravoj tomboli gdje će 13 najsretnijih posjetitelja osvojiti vrijedne nagrade - 10 poklon paketa Dukat Lagano jutro te 3 seta za uzimanje uzoraka za DNA testiranje na netoleranciju laktoze zajedno s narudžbenicom za testiranje s oznakom 'Plaćeno' tvrtke i laboratorija Genos.
Ulaz je slobodan za sve posjetitelje!
Sve o netoleranciji na laktozu saznaj u novom specijalu 'Netolerancija na laktozu'.
Netolerancija na laktozu najčešći je poremećaj vezan za konzumaciju mlijeka u adolescenciji i odrasloj dobi. Kod osoba koje ne mogu probaviti mliječni šećer laktozu nakon konzumiranja mlijeka javljaju se probavne tegobe. Međutim, te osobe se ne moraju u potpunosti odreći mlijeka i mliječnih proizvoda već mogu koristiti one sa smanjenim udjelom laktoze u kojima je ona razgrađena na jednostavnije šećere koji ih čine lako probavljivima. Za više informacija o netoleranciji na laktozu te savjetima za pravilnu i uravnoteženu prehranu osoba koje teže podnose laktozu posjeti www.netolerancijanalaktozu.hr. Svakog utorka prof. dr. sc. Željko Krznarić, internist gastroenterolog i hepatolog, predstojnik Centra za kliničku prehranu na Klinici za unutarnje bolesti KBC-a Zagreb savjetuje i odgovara na pitanja vezana uz problem netolerancije na laktozu.