Zdravlje Prirodno liječenje 27. srpnja 2017.

Tri vrste glavobolje i tri načina kako je se riješiti bez lijekova

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kada imaš glavobolju, vjerojatno prvo posežeš za tabletama protiv bolova. Ipak, lijekovima treba određeno vrijeme dok ne počnu djelovati. Umjesto tableta protiv bolova isprobaj neke jednostavne i prirodne načine pomoću kojih ćeš glavobolju pobijediti odmah.

  • Metoda s olovkom - ako misliš da je tvoja glavobolja uzrokovana stresom, probaj metodu držanja olovke u ustima. Kada si pod stresom, naprežu se mišići vilice koji automatski uzrokuju napetost na području ušiju i uzrokuju glavobolju.
  • Stavi olovku vodoravno na usta i drži je usnama. Nemoj je gristi. Tako ćeš potaknuti opuštanje mišića čeljusti i oslobađanje napetosti u području ušiju.
Možda te zanima... Glavobolja je dio tvoje svakodnevnice? Evo mogućih razloga zašto Zdravlje

Metvica1 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

  • Masaža uljem peperminta - ako je tvoja glavobolja uzrokovana upalom sinusa, pokušaj kritična područja izmasirati eteričnim uljem peperminta.
  • Ulje razrijedi s bilo kojim kuhinjskim uljem prije nego što ga naneseš na kožu. Pepermint će ublažiti glavobolju uzrokovanu sinusima, ali i potaknuti njihovo čišćenje.
Zena-Glavobolja Možda te zanima... Test: Odgovori na pitanja i provjeri je li tvoja glavobolja migrena Zdravlje
  • Akupresura - na ruci postoji točka kojom, ako je pritišćete, možete ublažiti glavobolju nastalu zbog bilo kojeg uzroka. Pronađite mjesto gdje se kost kažiprsta i palca spajaju. Pritisnite čvrsto i radi polagane kružne pokrete otprilike 3 minute.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.