Zdravlje 02. svibnja 2016.

Znaš li zašto ti titra oko?

Suhe_Oči450X300_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Titranje kapka znak je iscrpljenosti. Fizički umor i stres mogu aktivirati živce lica bez razloga. Bit će dovoljno da se dobro naspavaš, odmoriš i smanjiš unos kofeina. Vrući napici, začinjena i kisela hrana, čak i ubod korice kruha mogu uzrokovati oštećenja osjetljivih osjetilnih pupoljaka, koji zbog toga natiču i postaju bolni

Bol nakon vježbanja

Ako osjećaš bol nakon jutarnjih vježbi na otvorenom, uzrok tome vjerojatno je vanjska temperatura. Uočeno je da povećan dotok krvi u kožu na hladnom zraku može izazvati oslobađanje histamina, tvari koja se oslobađa i tijekom alergijske reakcije. Zagrijavanje prije treninga (posebno istezanje) može spriječiti pojavu boli zbog vježbanja. Bol koju osjećaš u mišićima samo je podsjetnik da nisi bila aktivna, a redovni treninzi jedino su rješenje ovog problema.

Bolne kvržice na jeziku

Vrući napitci, začinjena i kisela hrana, čak i ubod korice kruha mogu uzrokovati oštećenja osjetljivih osjetilnih pupoljaka, koji zbog toga natiču i postaju bolni. Ove kvržice ne predstavljaju razlog za brigu - dovoljno je ispirati ih slanom vodom, kako bi brže zarasle. U slučaju da se prošire ili da se ne zaliječe ni za 7 do 10 dana, obrati se liječniku.

Bol u želucu

Mnogi ljudi osjećaju prisutnost plinova u crijevima nakon leta zrakoplovom. Stručnjaci objašnjavaju da je to posljedica ekspanzije preostalog zraka u probavnom sustavu zbog smanjenog pritiska zraka na velikim visinama. Zato prije leta nemoj jesti ništa osim uobičajene hrane, a posebno izbjegavaj gazirana pića i grah!

Titranje oka

Taj iritantni spazam kapka znak je iscrpljenosti. Fizički umor i stres mogu aktivirati živce lica bez razloga. Bit će dovoljno da se dobro naspavaš, odmoriš i smanjiš unos kofeina.

Dr. Oz savjetuju kako da spriječiš starenje očiju.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.