Zdravlje 24. rujna 2016.

Svojom donacijom podupri rad Crvenih Nosova i osiguraj smijeh bolesnoj djeci

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Smjehonoše su donatori Crvenih Nosova koji svojim redovitim mjesečnim donacijama osiguravaju stabilnost klaunovskih programa i redovite salve smijeha bolesnoj djeci. Simboličnim iznosima, koje Smjehonoše sami odabiru, podržavaju programe Crvenih Nosova i pomažu udovoljiti želji bolesnog djeteta i pozitivno odgovoriti na pitanje – Hoćeš li nam i sutra doći?

Crveni Nosovi i klaunovi doktori donose smijeh na lica djece u bolnicama zahvaljujući kontinuiranoj podršci građana. Posjete klaunovadoktora su stalne jer nažalost uvijek ima bolesne djece koja čekaju bolje dane u bolesničkim krevetima, a upravo im klaunovidoktori donose djelić boljih dana, smijehom i igrom. Klaunovidoktori su najpotrebniji djeci koja se liječe na onkološkim odjelima, njihovo opravak je često dugotrajan, a dodatno ga otežava odvojenost od roditelja i prijatelja. Upravo kako bi povećali broj redovnih posjeta dječjim onkološkim odjelima CRVENI NOSOVI osnovali su zajednicu Smjehonoša.


Smjehonoše su umirovljenici, studenti ali i banke i korporacije

Smjehonoše su donatori Crvenih Nosova koji svojim redovitim mjesečnim donacijama osiguravaju stabilnost klaunovskih programa i redovite salve smijeha bolesnoj djeci. Simboličnim iznosima, koje Smjehonoše sami odabiru, podržavaju programe Crvenih Nosova i pomažu udovoljiti želji bolesnog djeteta i pozitivno odgovoriti na pitanje – Hoćeš li nam i sutra doći? Smjehonošom se postaje potpisivanjem trajnog naloga, na iznos i razdoblje po želji samog donatora. Crveni Nosovi zahvalni su velikom broju banaka koje su se odrekle provizije i time podržale Smjehonoše koji u svakom trenutku mogu prekinuti trajni nalog ili izmijeniti visinu donacije. Štand Crvenih Nosova na kojem možeš postati Smjehonoša možeš pronaći vikendima u City Centru East ili West, kao i na ponekim događanjima u gradu.

Donatori su najveća snaga Crvenih Nosova, umirovljenici koji odvajaju od skromne mirovine, studenti koji se odriču kave ili zaposlene majke i očevi koji su u misiji Crvenih Nosova prepoznali nešto vrijedno i neophodno za humanizaciju bolničkih odjela. U želji da još više doprinesu radu Crvenih Nosova, donatori se često pitaju koji je najbolji i najbrži način da njihova donacija pomogne povećati broj redovitih posjeta i posebnih programa klaunovadoktora. Osluškujući želje onih bez kojih klaunovidoktori ne bi mogli donositi radost na mjesta gdje vladaju strah i bol, Crveni Nosovi  osnovali su zajednicu Smjehonoša.

Klaunovidoktori donijeli su smijeh za više od 60 tisuća bolesne djece

U 6 godina djelovanja klaunovidoktori donijeli su smijeh i radost na lica više od 67.000 bolesnih, nemoćnih i zaboravljenih. Klaunovidoktori zahvaljujući donacijama redovno posjećuju dječje odjele sedam bolnica u Zagrebu (KBC Zagreb Rebro, KBC Zagreb Šalata, Kliniku za dječje bolesti Zagreb, KBC Sestre Milosrdnice, Dječju bolnicu Srebrnjak, Kliniku za tumore, Psihijatrijsku bolnicu za djecu i mladež) te KBC Rijeku, KBC Osijek i KBC Split. Opću bolnicu Zadar također posjećuju od srpnja do prosinca 2016. jednom mjesečno zahvaljujući podršci korporativnog partnera. Uz bolesnu djecu, klaunovidoktori uveseljavaju i osobe starije životne dobi na stacionarnoj njezi (nepokretne i teško pokretne osobe) u domovima za starije i nemoćne u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu.

U Crvenim Nosovima trenutno djeluje 20 klaunovadoktora, posebno educiranih umjetnika za rad u bolnicama. Misija Crvenih Nosova ostvaruje se u bolnicama i socijalnim ustanovama u kojima su prisutni patnja, bol, često i smrt. Donošenje smijeha i životne radosti u takvo okruženje zahtijeva  hrabrost, empatiju, ali i visoku razinu umjetničke izvedbe koja se postiže edukacijom i supervizijom. Crveni Nosovi klaunovidoktori dio su međunarodne organizacije RED NOSES Clowndoctors International (RNI) koja okuplja 10 partnerskih zemalja. Postanite i ti Smjehonoša i pomozi da bolnice postanu sretnije i ugodnije mjesto za male pacijente i njihove obitelj.

Doznaj više o postupku ulaska u svijet Smjehonoša.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.