Zdravlje 03. kolovoza 2020.

Svaki dan izlaziš iz stana i radiš jednu veliku grešku

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Imam dugu povijest "stradanja kože" od štetnih UV zračenja, već sam zaradila i alergiju od sunca, ali i hiperpigmentacijske mrlje pa kad sam se već nekoliko puta "opekla", ove godine sam odlučila na vrijeme reagirati i početi se mazati s kremama sa zaštitnim faktorom.

Još nisam bila na moru, ali kako svaki dan putujem na posao biciklom čim sam počela nositi laganu odjeću s kratkim rukavima i golim nogama počela sam se mazati s kremom s visokim zaštitnim faktorom. Odlučila sam se za SUNdance Green kremu i mlijeko za sunčanje iz dm-a. Odabrala sam tu kolekciju je ne sadrži sintetičke polimere (mikroplastiku) niti kemijski UV-B filter oktokrilen, koji se teško razgrađuje u vodi. Ti sastojci su dobitna kombinacija i za kožu i za okoliš.

 | Author:

Početkom ljeta počela sam se mazati sa SUNdance mlijekom za sunčanje sa zaštitnim faktorom 50 koji pruža visoku zaštitu od štetnih UVA i UVB sunčevih zraka jer sam svijetle puti i koža mi je dosta osjetljiva na sunce, a kako nisam htjela odustati od bicikliranja procijenila sam da mi je upravo takva zaštita potrebna i nisam pogriješila. Sad je već gotovo kraj srpnja i obično bi mi u tom periodu hiperpigmentacijske fleke na čelu i dekolteu postale jako vidljive, a po rukama na podlaktici bi mi znali izbiti sitni prištići također kao reakcija na sunce. Međutim, ove godine su jedva vidljivi, a prištići se nisu ni pojavili.

 | Author:

Sad kad mi je koža ipak već neko vrijeme izložena suncu, a približava se i odlazak na more ipak bih htjela dobiti malo boje pa posljednjih dana koristim SUNdance 30 kremu za sunčanje. Osjećam se zaštićeno jer su i krema i mlijeko gusti i masni, a opet se lako razmazuju i upijaju pa ne ostaju mrlje na odjeći. Voljela bih da sam i prijašnjih godina i dok sam u gradu, a osobito na biciklu koristila kreme sa zaštitnim faktorom jer su UVA zrake neumoljive i nevidljive, a uzrokuju fotostarenje kože i hiperpigmentacijske mrlje.

Karakteristike proizvoda Sundance 50 i Sundance 30

Navedena svojstva, odnose se na oba proizvoda

  • Ambalaža - tuba
  • Konzistencija - gusta, ali lako razmaziva
  • Upijanje - brzo, ali ostavlja zaštitni sloj
  • Miris - onaj koji se najčešće povezuju s mirisom mora i krema za sunčanje (ugodan, ali ne pretjerano nametljiv)

SUNDANCE Green proizvode odabrala sam jer u zadnje vrijeme, uz cijenu, pazim i na sastojke proizvoda, a SUNDANCE Green proizvodi ne sadrže sintetičke polimere (mikroplastiku) niti kemijski UV-B filter oktokrilen, koji se teško razgrađuje u vodi. Tako osim sebe i svojih najmilijih mogu zaštititi i okoliš! 

Kampanja #izmjeriga, rezultat je suradnje dm-a i missZDRAVE, a klikom na stranicu možeš fotografirati i usporediti svaki sumnjivi madež te tako na vrijeme reagirati na potencijalnu opasnost.

 | Author:

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.