Zdravlje Zdravlje žena 06. siječnja 2018.

Stručnjak objašnjava: Treba li mokriti prije ili poslije seksa?

Najbolje poze za žene
Foto: Thinkstock Misionarski položaj jedan je od najpopularnijih seksualnih položaja
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Stručnjaci su do sada tvrdili kako je dobro pomokriti se nakon odnosa jer se na taj način izbacuju sve bakterije koje su mogle doći u mokraćni kanal i uzrokovati infekciju, no najnovija saznanja kažu upravo suprotno, prenosi portal Women's Health.

Prema ginekologici Sari Horvath iz Philadelphije, za žene nije nužno da se pomokre odmah nakon seksa, čak tvrdi da je za zdravlje bolje ako se to obavi prije odnosa

Osim ako nisu podložne upalama urinarnog trakta, žene se ne bi trebale bojati infekcija od 'zalutalih' bakterija

Mjehur Možda te zanima... Infekcija mokraćnog mjehura može trajati od 3 do 30 godina! Zdravlje

U opasnosti su oni koji su podložni infekcijama

Oni koji često imaju infekcije urinarnog trakta bi trebali usvojiti neke prakse koje su ključne za seksualno zdravlje, kaže Horvath. 

I jedan i drugi partner bi se trebali pregledati i 'očistiti' od svih vrsta loših bakterija ako postoje, trebaju se češće prati ruke i obavezno koristiti kondomi s novim seksualnim partnerima. 

Vrlo bitna stvar je i hidracija organizma pa se preporučuje i što više unosa vode. To će pomoći izmijeniti vodu koja se zadržava u tvom urinarnom traktu sa svježom, i tako postepeno čistiti upaljeno područje od loših bakterija. 

Spas u soku od brusnice

Mary Jane Minkin, specijalistica specijalistica je porodništva, ginekologije i reproduktivne fiziologija s prestižnog Sveučilišta Yale podržava ovu tvrdnju te dodaje kako bi se obavezno trebao dodati i sok od brusnice u plan prehrane. 

"Brusnice će onemogućiti bakterijama da se zalijepe za stijenku mjehura i tamo 'postave tabor'", kaže Minkin. 

Ako ne možeš ići na wc prije seksa, ne moraš se tjerati, objašnjava Horvath. Samo se pomokri sljedeći put kada osjetiš potrebu. 

Držiš li predugo mokraću u sebi također pomažeš stvaranju bakterija i upali, pa makar morala u pola predigre 'skočiti do toaleta', napravi to za svoje zdravlje.

Jogurt Možda te zanima... Probioticima ublaži ginekološke smetnje Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.