Zdravlje 03. srpnja 2013.

Stopala bez gljivica za četiri tjedna

Canesten
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svrbež među nožnim prstima, ljuštenje kože, mjehuri, bolni urezi i neugodni mirisi mogu biti znak gljivičnog oboljenja stopala. Oboljenje se češće pojavljuje kod ljudi koji se bave sportom, pogotovo kod trkača, nogometaša i plivača te kod osoba koje često nose neprozračnu obuću, odnosno tenisice, a inače gljivično oboljenje stopala može se javiti kod svakog

Kada se bosi zadržavamo na bazenima, u zajedničkim garderobama, tuševima ili hotelskim sobama, može brže doći do gljivičnog oboljenja stopala. Canesten sadrži ljekovitu djelatnu tvar klotrimazol koja liječi kožne mikoze koje izazivaju dermatofiti, kvasci, plijesni i ostale gljivice. Dokazano je da krema Canesten učinkovito liječi gljivične i miješane bakterijske infekcije kože nazvana eritrazma. Neugodan miris nestaje. Svakodnevno liječenje gljivičnog oboljenja stopala i između prstiju obično traje od tri do četiri tjedna, a redovitom upotrebom sprječava se ponovna pojava oboljenja.

Gljivice ne nestaju same od sebe

U jednoj trećini slučajeva gljivičnih oboljenja stopala može doći i do miješanog oboljenja s bakterijama, što je obično popraćeno neugodnim mirisom. Kako se naše zdravlje odražava i na koži, liječenje gljivičnih oboljenja je nužno jer oboljenje neće iščeznuti samo od sebe, nego se pogoršava. Liječenje protugljivičnim (antimikotičkim) kremama kao što je Canesten zaista je jednostavno.

Za liječenje protugljivičnom kremom Canesten 10 mg/g dovoljno je kremu u tankom sloju dva do tri puta dnevno utrljati na zahvaćenu kožu. Učinak je trajniji ako kremu Canesten upotrebljavamo pravilno i dovoljno dugo. Canesten neagresivno prodire u kožu i učinkovito liječi gljivična oboljenja stopala. Krema Canesten brzo smanjuje upalu, uklanja glavne uzročnike oboljenja, a djeluje brzo i učinkovito. Upotrebom kreme umiruju se iritirajući znakovi tog oboljenja kao što su svrbež stopala (pogotovo među prstima), bol uslijed pečenja i upala, neugodni mirisi.


Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.